Vind jij het leuk om complexe informatie te vertalen naar aantrekkelijke content voor professionals in het sociaal domein? Heb jij het in de vingers om een contentstrategie te ontwikkelen waarmee we onze organisatie écht op de kaart zetten? En wil je je inzetten voor een Rotterdam waarin iedereen gelijkwaardig meedoet? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe contentmaker. 

Wij zijn op zoek naar een: 

Innovatieve contentmaker (x/v/m) 

voor 36 uur per week, standplaats Rotterdam 

Het team en de functie 

Jij gaat het stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam ondersteunen bij het versterken van de online aanwezigheid. Samen met onderzoekers, kennismakelaars en netwerkers zorg je ervoor dat onze doelgroep de juiste kennis en tools krijgt om impact te maken. Daarnaast word je waar nodig ingezet voor andere projecten en communicatieactiviteiten van zusterorganisaties antidiscriminatiebureau RADAR en landelijk kenniscentrum Art.1 . Je maakt onderdeel uit van het team communicatie, dat verder bestaat uit een communicatieadviseur en communicatiemedewerker. Je bent verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van de contentstrategie om IDEM online écht op de kaart te zetten.  

Wie zoeken we? 

 • Je hebt affiniteit met inclusie, emancipatie, gelijkwaardige behandeling en het bestrijden van discriminatie.  
 • Je zet jouw creativiteit in om online meer publiek te binden en maximale impact te maken voor onze missie. Je hebt ervaring met het optimaliseren van digitale inhoud voor zoekmachines. Resultaten maak je inzichtelijk door het meten en analyseren van je campagnes.  
 • Je bent een creatieve denker en doener die onze doelgroep bereikt en aanspreekt. Nieuws, onderzoeken, evenementen en campagnes verpak je in een in een visueel aantrekkelijk jasje, zoals infographics, stories, (explainer)video’s, etc. Je bent tekstueel sterk en schrijft persberichten, nieuwsbrieven, blogs, captions en andere formats in foutloos Nederlands. 
 • Je blijft jezelf ontwikkelen, kent de laatste trends op het gebied van online media en beheerst tools als Adobe Creative Suite, Canva, WordPress, etc.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als zelfstandige contentmaker. 

Wat bieden we? 

 • Samenwerking in een organisatie van professionals met veel ervaring op het gebied van discriminatieaanpak, inclusie en gelijkwaardige behandeling. 
 • Vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief binnen het communicatieteam en projectteam IDEM Rotterdam. 

De arbeidsvoorwaarden zijn:  

 • Een aanstelling (36 uur per week) in de functie van contentmaker voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende opdrachten. 
 • Het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €3.284 en maximaal €4.756 per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9 van de CAO Sociaal Werk per 1 juli 2023).  
 • Naast het salaris is er een individueel keuzebudget van circa 16% van het brutosalaris beschikbaar en een individueel loopbaanbudget. 
 • De werktijden zijn flexibel te maken en er is de mogelijkheid om hybride te werken. 
 • De organisatie heeft aanvullend op de arbeidsvoorwaarden in de cao Sociaal Werk een gecombineerde vergoeding voor reizen en thuiswerken. 

Over IDEM Rotterdam 

IDEM Rotterdam is het stedelijk expertisecentrum voor inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+) emancipatie. We ondersteunen professionals in het sociaal domein bij inclusief werken door kennis en vaardigheden aan te reiken. Daarbij zijn we gids, vraagbaak en kennismakelaar voor een omvangrijk netwerk van organisaties, professionals en vrijwilligers. Met een gedreven multidisciplinair team bouwen we mee aan een inclusief sociaal domein en een stad waarin plaats is voor iedereen. IDEM Rotterdam maakt deel uit van RADAR Inc. waar ook antidiscriminatiebureau RADAR en landelijk kenniscentrum Art.1 onderdeel van zijn.  

Hoe kun je solliciteren? 

We ontvangen graag jouw cv en motivatie (de vorm is aan jou) uiterlijk 23 oktober 2023. Deze mail je naar  sollicitatie@radar.nl en richt je aan RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (HR).  

De eerste gesprekken met kandidaten vinden plaats op 1 november. Uiterlijk 27 oktober ontvang je hierover een bericht. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op 9 november.  

Heb je nog vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met: Mark Kivit, communicatieadviseur, via telefoonnummer 06 37 27 92 95.  

Meer informatie over werken bij RADAR en de sollicitatieprocedure vind je op de webpagina Werken bij RADAR. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.