Over IDEM

Wij zijn IDEM Rotterdam.

IDEM is het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam voor inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-) emancipatie. We zetten ons in voor een stedelijke samenleving waarin plaats is voor iedereen.

Een samenleving waaraan iedereen op een gelijke en volwaardige manier kan deelnemen is niet vanzelfsprekend. Dagelijks werken in Rotterdam tal van organisaties, professionals en vrijwilligers aan initiatieven op het gebied van inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-)emancipatie.

Ons doel is om deze initiatieven te versterken door organisaties en mensen met elkaar te verbinden en te zorgen dat expertise en lokale kennis beschikbaar is en wordt gedeeld. Dat doen we met een gedreven team van onderzoekers, netwerkers en specialisten op het gebied van informatie en communicatie. IDEM heeft een signalerende en adviserende rol naar de gemeente Rotterdam.

IDEM is in opdracht van de gemeente Rotterdam ingericht door RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie en Art.1, kenniscentrum discriminatie Nederland.

 

Disclaimer 

Op de website gepubliceerde opinies geven niet per definitie het standpunt of de mening van IDEM Rotterdam weer. IDEM Rotterdam faciliteert met deze website de uitwisseling van een diversiteit aan opinies en standpunten ten aanzien van inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-)emancipatie.

 

 

Stedelijk expertisecentrum voor inclusie, discriminatie en
(LHBTIQ+-)emancipatie.

Privacy Policy   

 

 

 

Volg ons

   

IDEM ROTTERDAM IS EEN PROJECT VAN RADAR / ART.1