Agenda

Aankomende evenementen 

18 juni 2020
14:00 / 17:30

Taboes als trend


Interactief Kennisatelier - Op gepaste afstand!

Interactief Kennisatelier - Op gepaste afstand!

Het kabinet lanceerde vorig jaar april een campagne om het taboe op angststoornissen te doorbreken. In mei volgde een campagne voor dat op schulden. Ook de gemeente en allerlei maatschappelijke organisaties komen ook met tal van initiatieven om lastige onderwerpen bespreekbaar te maken: van campagnes, tot theatervoorstellingen, tot praatsessies.

Taboes doorbreken lijkt wel een trend. Maar wat betekent deze trend voor professionals in het maatschappelijk veld? Maken taboes het lastiger om inclusief te werken? Zorgen stereotypen ervoor dat gendergelijkheid achterblijft? En zijn taboes wel voor iedereen hetzelfde? Is het altijd goed om een taboe te doorbreken? En wat is de beste manier om een taboe te bespreken?
 
Tijdens het IDEM Kennisatelier ‘Taboes als trend’ ervaar je zelf hoe je taboes bespreekbaar maakt. Het Kennisatelier is interactief, maar natuurlijk op gepaste afstand. Tiffany Jantji en Saadienne Conep van Who Am I?! laten je tijdens deze workshop inzien hoe taboes werken en hoe je ze kan aanpakken.

Deelname is kosteloos, maar meld je alsjeblieft vooraf even aan!

Praktische informatie

Datum
Donderdag 18 juni 2020

Tijd
14.30 uur – 17.30 uur programma (inloop vanaf 14.00 uur; hapje en drankje na afloop, op afstand)

Locatie
Het Gemaal op Zuid
Pretorialaan 141, 3072 EL Rotterdam

Het Gemaal is gemakkelijk bereikbaar met het ov: metrolijn D (De Akkers) of metrolijn E (Slinge); stap uit bij Rijnhaven of Maashaven; vanaf hier is het 5 minuten lopen naar het Gemaal. 

Liever met de auto? Rond het Afrikaanderplein zijn voldoende parkeermogelijkheden (betaald).

Bewuste keuze 

Vanwege de coronacrisis kiest IDEM Rotterdam extra zorgvuldig voor bepaalde locaties. Niet alleen dienen de locaties voldoende ruimte te bieden om mensen veilig te laten deelnemen, maar ook willen we locaties die in zwaar weer zitten extra ondersteunen. Daarom kiezen wij dit keer voor Het Gemaal op Zuid, die op hun beurt een bijdrage leveren aan lokale initiatieven, zoals huiscateraar de Wijkkeuken van Zuid. Voor getalenteerde thuiskoks is de Wijkkeuken van Zuid vaak een opstap naar scholing, vrijwilligerswerk, een betaalde baan of ondernemerschap.


25 juni 2020
20:15

In Suriname

Theater Rotterdam
Schouwburgplein 25
Voorstelling https://www.theaterrotterdam.nl/agenda/8094/Theater_Rotterdam_Johan_Simons/In_Suriname/


Theater Rotterdam duikt onze gezamenlijke geschiedenis in met een ode aan de Surinaamse literatuur en verhalen. Met en door o.a. ...

More
16 oktober 2020
00:00

Young Feminist Weekend: inclusief feminisme

https://nederlandsevrouwenraad.nl/html/index.php?paginaID=3938


Young Feminist Weekend 2020 brengt jonge generaties vrouwen in Nederland samen voor een 3-daags event waarin we ...

More

Stedelijk expertisecentrum voor integratie, discriminatie en
(lhbt-)emancipatie.

Privacy Policy   

 

 

 

Volg ons

   

IDEM ROTTERDAM IS EEN PROJECT VAN RADAR / ART.1