Wil jij je inzetten voor een Rotterdam waarin iedereen gelijkwaardig meedoet?  Vind je het een uitdaging om complexe informatie te vertalen naar aantrekkelijke content voor professionals in het sociaal domein? Heb je het in de vingers om een contentstrategie te ontwikkelen waarmee we onze organisatie écht op de kaart zetten?  Dan ben jij misschien wel onze nieuwe content creator. 

Wij zijn op zoek naar een:  

Content creator (x/v/m)  

voor 28 uur per week, standplaats Rotterdam  

Het team en de functie  

Het team communicatie houdt zich bezig met de corporate- en projectcommunicatie van RADAR. Het team bestaat uit een communicatieadviseur en twee communicatiemedewerkers. Jij gaat het stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam ondersteunen bij het versterken van de communicatie en online aanwezigheid. Samen met onderzoekers, een kennismakelaar en netwerker zorg je ervoor dat onze doelgroepen de juiste kennis en tools krijgen om impact te maken.     

Wie zoeken we?  

 • Je hebt affiniteit met inclusie, emancipatie, gelijkwaardige behandeling en het bestrijden van discriminatie.   
 • Je bent een creatieve denker en doener die onze doelgroepen bereikt en aanspreekt met aantrekkelijke content. Nieuws, onderzoeken, evenementen en campagnes verpak je in een visueel aantrekkelijk jasje, zoals infographics, stories, (explainer)video’s, etc. Je bent ook tekstueel sterk en schrijft persberichten, nieuwsbrieven, websiteteksten, uitnodigingen en andere formats in foutloos Nederlands.  
 • Je kunt je collega’s motiveren om mee te werken aan het maken van content voor de organisatie en begeleidt ze hierbij.  
 •  Je ontwikkelt en implementeert een contentstrategie waarmee je online meer publiek bereikt en maximale impact maakt voor onze missie. Je plaatst de content, beoordeelt de prestatie van de content en trekt hieruit lessen voor verbeteringen in je eigen werkproces.  
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als communicatie- en contentmedewerker. Met tools als Adobe Creative Suite, Canva en WordPress kun je goed overweg. Je blijft jezelf ontwikkelen en kent de laatste trends op het gebied van online media. 

Wat bieden we?  

 • Samenwerking in een organisatie van professionals met veel ervaring op het gebied van discriminatieaanpak, inclusie en gelijkwaardige behandeling.  
 • Vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen initiatief binnen het communicatieteam en projectteam IDEM Rotterdam.  
 • Arbeidsvoorwaarden :   
 • Een aanstelling (28 uur per week) in de functie van communicatiemedewerker voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende opdrachten.  
 • Het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €3.415 en maximaal €4946 per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 9 van de CAO Sociaal Werk per 1 januari 2024).   
 • Naast het salaris is er een individueel keuzebudget van circa 16% van het brutosalaris beschikbaar en een individueel loopbaanbudget.  
 • We bieden flexibele werktijden en de mogelijkheid om hybride te werken.  
 • De organisatie heeft aanvullend op de arbeidsvoorwaarden in de cao Sociaal Werk een gecombineerde vergoeding voor reizen en thuiswerken.  

Over IDEM Rotterdam  

IDEM Rotterdam is het stedelijk expertisecentrum voor inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+) emancipatie. We ondersteunen professionals in het sociaal domein bij inclusief werken door kennis en vaardigheden aan te reiken. Daarbij zijn we gids, vraagbaak en kennismakelaar voor een omvangrijk netwerk van organisaties, professionals en vrijwilligers. Met een gedreven multidisciplinair team bouwen we mee aan een inclusief sociaal domein en een stad waarin plaats is voor iedereen. IDEM Rotterdam is een project van antidiscriminatiebureau RADAR.  

Hoe kun je solliciteren?  

We ontvangen graag jouw cv en motivatie (de vorm is aan jou) uiterlijk 7 april 2024. Deze mail je naar sollicitatie@radar.nl en richt je aan RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (HR).   

De gesprekken plannen we op 16 april 2024. Houd je hier alvast rekening mee? Uiterlijk 12 april  ontvang je hierover een bericht. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op 23 april.  

Heb je nog vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Mark Kivit, communicatieadviseur, via telefoonnummer 06 37 27 92 95.   

Informatie over werken bij RADAR en de sollicitatieprocedure vind je op de webpagina  Werken bij RADAR.  Meer weten over RADAR en waar we voor staan, bekijk onze video.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.