Doe jij graag praktijkgericht en/of actieonderzoek en heb je kennis over verandermanagement? Heb jij ervaring als projectleider en met acquisitietrajecten? Bruis jij van de ideeën om onderzoeksuitkomsten te vertalen naar de praktijk? Solliciteer dan nu en word onze nieuwe projectleider onderzoek

RADAR is, vanwege het vertrek van een medewerker, op zoek naar:

Een projectleider onderzoek met standplaats Rotterdam
voor 32 uur per week

Het team Projecten bestaat uit onderzoekers, netwerkers, trainers en projectmedewerkers. De onderzoekers doen onderzoek naar gelijke behandeling, inclusie en diversiteit voor RADAR en zusterorganisaties Art.1 en IDEM Rotterdam, zijn vraagbaak voor (onderzoeksmatige) kennis binnen de organisatie en stellen rapportages over discriminatiemeldingen op. Daarnaast voeren de onderzoekers projecten uit voor verschillende opdrachtgevers, waaronder gemeenten, ministeries en het Grondrechtenbureau van de EU (Fundamental Rights Agency).

Onderzoeken zijn meestal kwalitatief van aard. Recent is onderzoek gedaan naar onder andere:

 • cultuursensitief werken in de ggz, discriminatie bij woningverhuur en in het amateurvoetbal;
 • actuele ontwikkelingen op het gebied van de grondrechten in Nederland;
 • meldingsbereidheid, registratie en rapportage van discriminatie;
 • specifieke lokale patronen van inclusie en exclusie in Rotterdam (Discriminatie-index in samenwerking met de Erasmus Universiteit en gemeente Rotterdam).

Het toepassen van de Theory of Change wordt steeds meer geïntegreerd in onze werkzaamheden, waardoor we doelgerichter en effectiever kunnen werken om de gewenste veranderingen en impact te realiseren.

Wat ga je doen?

Als projectleider onderzoek ben je projectleider voor de verschillende onderzoeksprojecten en opdrachten van RADAR en werk je nauw samen met andere medewerkers. Je acquireert projecten en bent verantwoordelijk voor het projectmanagement. Bewustwording creëren, impact maken, kennisverbreding en faciliteren van het gesprek staan centraal in de werkzaamheden van RADAR.

Concreet betekent dit dat je verantwoordelijk bent voor onder andere de volgende werkzaamheden:

Projectmanagement

 • De  gehele zorg voor het projectmanagement van de onderzoeksprojecten; acquireren, projectaanvraag, projectteam aansturen, zorgen voor de naleving van deadlines en kwaliteitsnormen, evaluaties, etc.
 • Het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken

Onderzoek naar discriminatie, diversiteit en inclusie:

 • Onderzoek uitvoeren; onderzoeksvoorstellen schrijven, het doen en schrijven van onderzoek en/of andere publicaties
 • Het presenteren van de onderzoeksresultaten aan verschillende stakeholders

Acquisitie:

 • Het identificeren en benutten van kansen voor onderzoeksfinanciering al dan niet in samenwerking met netwerkpartners als andere onderzoekers, (academische) instellingen en overheidsorganisaties (gemeenten en ministeries)

Wat vragen wij?

 • Je bent een zelfstandige en ervaren onderzoeker; bij voorkeur met WO werk- en denkniveau en  minimaal vier jaar relevante werkervaring met (kwalitatief) onderzoek; je hebt ervaring met actieonderzoek en veranderkunde; je bent in staat om op strategisch niveau te opereren met stakeholders en schrijft onderzoeken zowel analytisch als gericht op de (per onderzoek wisselende) doelgroep.
 • Je bent een zelfstandige en ervaren projectleider; je hebt ervaring met projectmatig werken en ervaring met het aansturen van een projectteam, je stelt je lerend op, staat open voor feedback en reflecteert op je eigen handelen.
 • Je hebt ervaring met acquisitietrajecten; het is een pre als je over een relevant professioneel netwerk beschikt.
 • Je bent creatief, sociaal vaardig, en sensitief in het maken van verbinding; je maakt snel de vertaalslag van theorie naar praktijk.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de onderwerpen discriminatie, inclusie en emancipatie en werkt cultuur- en gendersensitief.

Wat bieden we?

 • Samenwerking in een team van professionals met veel ervaring op het gebied van discriminatieaanpak, inclusie en gelijke behandeling;
 • De arbeidsvoorwaarden zijn:
  • een aanstelling (32 -36 uur per week) voor een jaar, met uitzicht op verlenging bij goed functioneren en gelijkblijvende opdrachten.
  • een aanstelling in de functie van projectleider.
  • het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €3577 en maximaal €5272 – (schaal 10 van de cao Sociaal Werk per 2023) per maand bij een 36-urige werkweek.
  • naast het salaris is er een individueel keuzebudget van circa 16% van het brutosalaris beschikbaar en een individueel loopbaanbudget.
 • De werktijden zijn flexibel te maken en er is mogelijkheid om hybride te werken.
 • De organisatie heeft aanvullend op de arbeidsvoorwaarden in de cao Sociaal Werk een gecombineerde vergoeding voor reizen en thuiswerken.

Hoe te solliciteren?

We ontvangen graag jouw cv en motivatie (de vorm is aan jou) tot en met 23 oktober 2023. Deze mail je aan sollicitatie@radar.nl en richt je aan RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (HR).

De eerste gesprekken met kandidaten vinden plaats op 1 november. Uiterlijk 27 oktober ontvang je hierover een bericht. Een eventueel tweede gesprek vindt plaats op 9 november.

Heb je nog vragen over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Nilza Pinto, manager Projecten, via telefoonnummer 010-4113911.

Meer informatie over werken bij RADAR en de sollicitatieprocedure vind je hier. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Wie zijn wij?

RADAR bevordert gelijke behandeling en streeft naar een samenleving zonder uitsluiting. We vinden het belangrijk dat iedereen zichtbaar zichzelf mag zijn en gelijke kansen krijgt in de samenleving. Daar zetten we ons elke dag voor in, samen met betrokken vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, overheid en bedrijfsleven. Samen maken we het verschil. Het maatschappelijk terrein waarop RADAR zich begeeft is volop in beweging. Ook RADAR is volop in beweging, wat vraagt om een lerende organisatie en betrokken medewerkers die zich blijven ontwikkelen.

RADAR is onderdeel van de moedermaatschappij RADAR Inc, waar ook Art.1, landelijk kenniscentrum discriminatie, en het Stedelijk expertisecentrum IDEM Rotterdam deel van uitmaken.