Nieuwsbrieven, kennisateliers en onze kennisbank: de meeste professionals in het sociale domein van Rotterdam kennen ons van onze kennisdeling. Steeds vaker krijgen wij de vraag of we ook praktische toepassingen kunnen bieden. Er is veel kennis over diversiteit en inclusie, maar hoe pas je die nou toe in je alledaagse werk? Om in te spelen op deze behoefte organiseren we op dinsdag 25 juni 2024 ons allereerste Leerlab!

Tijdens een Leerlab gaan we met interactieve workshops aan de slag met praktische handvatten voor in de praktijk. Je krijgt dus niet enkel een handvat of techniek aangeboden, maar we bespreken ook de effectiviteit en haalbaarheid van deze handvatten en technieken. Zo kun je samen met andere professionals je technieken eigen maken, direct feedback aan elkaar geven en nadenken hoe het past in een aanpak met maatwerk.

Het eerste Leerlab van IDEM Rotterdam vindt plaats op dinsdag 25 juni 2024. Het Leerlab ‘Van praten naar doen’ staat in het teken van technieken om zelf of met collega’s meer vat te krijgen op diversiteit en hoe je dat een plek kan geven binnen je werk. Er is onder andere een workshop waarin op interactieve wijze wordt gewerkt aan een stappenplan voor professionals over wat je kunt doen wanneer je discriminatie waarneemt. Ook is er een workshop over reflectietechnieken die inzicht geven in intersectionaliteit binnen je werk. Klinkt intersectionaliteit je nog niet heel bekend in de oren? Geen zorgen, er zal kort stilgestaan worden bij het begrip. Kijk ook alvast naar de explainer over intersectionaliteit op onze website.

Wil je automatisch uitnodigingen voor onze Leerlabs en andere bijeenkomsten in je mail ontvangen? Meld je dan via deze link: https://nieuwsbrief.radar.nl/aanmelden/