More

Starts in 12 Days, 8 Hours

13 oktober 2022 15:00 - 16:30

Je werk niet kunnen doen omdat je man bent, een hoofddoek draagt of een donkere huidskleur hebt. In de Rotterdamse ouderenzorg komt het regelmatig voor. Cliënten weigeren soms hulp, schelden hulpverleners uit of zijn op andere manieren vervelend of bedreigend. Het kan te maken hebben met dementie of een ander ziektebeeld, maar nog steeds raakt het zorgverleners.

Discriminatie is verboden. Toch doen cliënten nog regelmatig een discriminerend verzoek. En waar vroeger vaak werd gedacht ‘klant is koning’, wordt steeds vaker een grens getrokken. Maar is dat wel genoeg om zorgverleners een veilige werkomgeving te bieden?

RADAR organiseert een webinar over discriminatie in de ouderenzorg. Onderzoeker Inte van der Tuin presenteert de resultaten van het onderzoek naar discriminatie door cliënten in de Rotterdamse ouderenzorg. Daarnaast deelt Elouise Tahapary, leidinggevende in een verpleeghuis, haar ervaringen met discriminatie door cliënten. Ook deelt ze haar visie op manieren om je team weerbaar te maken.

Praktische informatie

Wanneer? 

Donderdag 13 oktober 2022, van 15.00 tot 16.30 uur.

Waar?

Online, via Webinargeek. Na het aanmelden ontvang je de link naar de webinar.

Voor wie? 

Zorgverleners, leidinggevenden en andere professionals die willen meepraten en meedenken over het tegengaan van discriminatie en racisme in de ouderenzorg.