More

11 december 2020 14:00

De coronacrisis heeft al onze levens ingrijpend veranderd, zeker ook voor jongeren. Een deel van de gevolgen merken zij nu al, omdat problemen die er al waren nu sterk worden uitvergroot. Tegelijkertijd wordt een groot deel van de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren in de komende maanden, misschien zelfs pas na jaren, zichtbaar. Een deel hiervan zullen we zien aankomen, een deel kunnen we niet voorspellen. De vraag is, hoe ga je daar als jongere mee om?

Tijdens de Jongerentop010 op vrijdag 11 december laten Rotterdamse jongeren hun stem horen door met elkaar in gesprek te gaan over de impact van corona op hun leven. De thema’s onderwijs, toekomstperspectief, woonsituatie, maatschappelijke ongelijkheid en mentale gezondheid vormen de basis voor deze gesprekken. Stichting LOKAAL geeft, samen met jongerenadviesraad Young010, de jongeren in de stad een stem. Met elkaar formuleren zij een antwoord op de vraag: Hoe gaan wij én onze omgeving om met (de gevolgen van) de coronacrisis?

Speak up! 

Alle Rotterdammers tussen de 13 en 23 jaar worden uitgedaagd om mee te denken, mee te praten en mee te doen tijdens de Jongerentop010 die op vrijdag 11 december plaatsvindt. Jongeren uit alle delen van de stad gaan tijdens de Jongerentop010 met elkaar in gesprek over de impact van corona op hun leven en de manier waarop zij en hun omgeving hiermee om kunnen gaan.

Volg de Jongerentop010 ook op Instagram en Facebook.