Ruiten die zijn ingegooid van een Joods restaurant, ophef over antisemitische uitingen binnen de (jongeren)partij Forum voor Democratie en spreekkoren in het voetbalstadion: antisemitisme is helaas nog lang niet verdwenen uit de Nederlandse samenleving. Ook de netwerkers en onderzoekers van IDEM Rotterdam ontvangen regelmatig signalen van antisemitisme in Rotterdam. Joodse mensen zouden liever niet openlijk joods over straat gaan, om nare opmerkingen of erger te vermijden.  

Tijdens dit online Kennisatelier over antisemitisme willen we met Rotterdamse professionals in gesprek gaan over antisemitisme. Hoe ervaren Joodse mensen hun veiligheid in Rotterdam? Is een spreekkoor antisemitisch of ‘hoort het bij voetbal’? En wat kun je als professional doen om bij te dragen aan een inclusieve samenleving voor Joodse mensen? 

Klik hier om je aan te melden

Praktische informatie

Wanneer? 
Dinsdag 23 februari, van 10.00 tot 12.00 uur

Waar?
Via Zoom. Je ontvangt de link voor de online bijeenkomst en het uitgebreide programma op 22 februari. (Check na aanmelden ook je spam/inbox overig.)

Voor wie? 
Rotterdamse professionals die willen bijdragen aan een inclusieve stad: of je nu zelf een Joodse achtergrond hebt, samenwerkt met Joodse collega’s of sensitief wil zijn naar Joodse cliënten.  

Sprekers 
• Albert Ringer: rabbi van de liberale gemeenschap in Rotterdam – over de geschiedenis van Joodse mensen in Rotterdam en zijn eigen ervaringen. 

• Dalit Lymor: illustrator, kunstenaar, activist – over jodendom, diversiteit en feminisme  

• Diana Hospers: docent-onderzoeker Practoraat secretariële beroepen – over antisemitisme in het onderwijs  

• Nienke de Wit en Bauke Fiere: onderzoekers bij IDEM Rotterdam – over ervaren antisemitisme van Joodse mensen in Rotterdam 

Wat nog meer?  

Na de sprekers praten we in break-outrooms verder aan de hand van stellingen en vragen.