More

2 juli 2020 14:00 - 16:30

De Nieuwe Poort

Weena 711

Kennisatelier over jongeren en eenzaamheid – nieuwe datum!

Bijna de helft van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar ervaart wel eens eenzaamheid. De ene af en toe, de ander vaak. Jongeren die chronisch gevoelens van eenzaamheid ervaren, belanden in een neerwaartse spiraal: ze trekken zich terug, ontwikkelen negatieve gedachten over zichzelf en de wereld, trekken zich nog verder terug… 

Dit kan uiteindelijk leiden tot een laag zelfbeeld, slaaptekort, gedragsproblemen of gezondheidsklachten. Om deze negatieve spiraal te doorbreken, is het belangrijk om eenzaamheid bij jongeren in een vroeg stadium te herkennen.

In maart kon dit Kennisatelier helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Nu nodigen we jullie graag opnieuw uit voor het Kennisatelier ‘Je verjaardag vier je het liefst met elkaar’ op 2 juli 2020. Tijdens het Kennisatelier wordt nader toegelicht wat eenzaamheid voor jongeren betekent. Hoe herken je jongeren die eenzaam zijn? Wat is de beste manier om hen aan te spreken? Welke invloed heeft de huidige pandemie op eenzaamheid onder jongeren? En wat kun je als professional doen om die eenzaamheid te doorbreken? 

Deelname is kosteloos, maar meld je alsjeblieft vooraf aan. Graag tot 2 juli!

IDEM Rotterdam houdt bij de organisatie van haar Kennisateliers rekening met de voorschriften van het RIVM om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dit betekent dat de nodige voorzorgsmaatregelen worden genomen en dat het aantal beschikbare plaatsen beperkt is, om voldoende afstand tot elkaar te kunnen houden.