More

18 januari 2022 15:30 - 17:00

Cinerama

Westblaak 18

“Het bereiken van jongeren is een belangrijke pijler in de aanpak van schadelijke traditionele praktijken in Rotterdam en Den Haag. Door middel van theatervoorstellingen in de klas en nagesprekken maken we moeilijke onderwerpen op een laagdrempelige manier bespreekbaar. Denk aan onderwerpen als keuzevrijheid, eergerelateerd geweld, online seksueel geweld en vrouwelijke genitale verminking. We willen jongeren, nieuwkomers en professionals zo tools geven om woorden te vinden als het nodig is, hen informeren en mocht het nodig zijn verwijzen/begeleiden naar hulp.

Eén van die schadelijke praktijken, is vrouwelijke genitale verminking (vgv). Naar schatting zijn er in Nederland 41.000 vrouwen besneden en nog steeds lopen meisjes het risico besneden te worden. Om dit thema bespreekbaar te maken, is de theatervoorstelling Hechting ontwikkeld, gespeeld door ervaringsdeskundigen.

Wij zijn blij dat we naast live theatervoorstellingen op scholen, nu ook een verfilming van Hechting hebben gemaakt over vrouwelijke genitale verminking. Een van de meest schrijnende en moeilijke onderwerpen, maken we hierdoor meer zichtbaar en beter bespreekbaar.

Deze verfilming met de titel “Hechting”, lanceren gemeente Rotterdam en GGD Haaglanden, in samenwerking met CJG Rotterdam Rijnmond en Me & Society, op 18 januari 2022. Dit willen we samen met u doen en met iedereen die hieraan heeft meegewerkt. Daarom bent u van harte uitgenodigd om samen met ons de verfilming te bekijken en deel te nemen aan het nagesprek. Ook kunt u kennis maken met de ervaringsdeskundige acteurs en de sleutelpersonen die hier de belangrijkste rol in spelen.

Na afloop is er informatie beschikbaar voor scholen en andere geïnteresseerde organisaties over de film.

AANMELDEN

U kunt zich via onderstaande link aanmelden:

Filmlancering: theaterstuk Hechting (formdesk.com)

Wij zien u graag op 18 januari in Rotterdam Cinerama.

Route:

Cinerama Filmtheater ligt in het centrum van Rotterdam. Vanaf Rotterdam centraal station is het mogelijk om met tram Lijn 8, 23, 25; Bus Lijn 32 naar Metro Station Beurs te reizen. Vanaf Beurs is het een klein 2 min lopen. Parkeren kunt u in Parkeergarage Westblaak op de Hartmansstraat.

Cinerama is verplicht uw QR-code en een officieel ID-bewijs te controleren. Een kopie van een ID voldoet dus niet. Dit zal aan de deur gebeuren. Graag uw Corona Check app en ID gereedhouden. Verder geldt de anderhalve meter in de zaal en de mondkapjes in de loopgebieden. In de zaal bij de film kunt u natuurlijk wel genieten van een film zonder mondkap.”