More

28 januari 2019 19:00

De documentaire #Verdacht is bijna een half miljoen keer bekeken. Wij bespreken wat de film heeft losgemaakt binnen de politie. Direct na de tv-première zijn er Kamervragen gesteld – Jair Schalkwijk van CAD geeft aan wat dit opgeleverd heeft. In grote gemeenten en in de Tweede Kamer zetten volksvertegenwoordigers zich in tegen etnisch profileren – een mensenrechtenschending. We bespreken dit met raadsleden uit Amsterdam, Amersfoort, Apeldoorn en Rotterdam én met Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk). Naast deze positieve ontwikkelingen maken we ons ook zorgen. Op 15 januari verandert de ambtsinstructie en de manier waarop de politie geweldsgebruik door agenten beoordeelt. Samen met Gerbrig Klos (Amnesty) en Jaap Timmer (VU) beoordelen we deze ontwikkelingen.

De gehele avond wordt zoals altijd gehost door Dionne Abdoelhafiezkhan met ondersteuning van Gideon ‘Gikkels’ Everduim vanuit de DJ booth. Tussen de gesprekken door is er entertainment en we sluiten af met een optreden van Atta De Tolk.

Lancering crowdfunding
De avond is het startpunt voor een nieuwe crowdfunding. De inhoud is nog geheim, maar weet dat het de volgende dag in alle kranten zal staan.

Samen maken wij het verschil! Kom jij ook?