More

16 maart 2020 13:30 - 17:00

Excelsior

Honingerdijk 110

** UPDATE **
De bijeenkomst  ’Alledaags racisme, herken jij het’ op 16 maart is helaas geannuleerd. IDEM Rotterdam volgt de richtlijnen van het RIVM om verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Een van de aanbevelingen is om sociale contacten te beperken.  IDEM vindt dat de gezondheid van bezoekers voorop moet staan en heeft om die reden besloten om de bijeenkomst niet door te laten gaan.  Mocht de bijeenkomst op een later tijdstip worden gehouden, dan houden we u daarvan op de hoogte.

Samenleven in een grote stad als Rotterdam gaat meestal goed, maar helaas zijn er soms ook spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen. Op allerlei plekken, zoals op het werk, op straat, op scholen, op sportvelden en op social media, botsen mensen wel eens met elkaar en is er sprake van pesterijen, uitsluiting en discriminatie.

Denk aan racistische spreekkoren tijdens een voetbalwedstrijd, toegenomen uitsluiting van Aziatische Nederlanders sinds de uitbraak van het coronavirus of discriminatie op de arbeidsmarkt als je een niet-Nederlandse achternaam hebt. Dialoog is meer nodig dan ooit!

Daarom organiseren we in aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart een speciale dialoogmiddag op 16 maart. Kom langs en praat mee over alledaags racisme met wethouder Bert Wijbenga, Ahmad Mendes Moreira, Niels Redert van Excelsior4all en andere Rotterdammers.

Praktische informatie

Datum: maandag 16 maart 2020
Tijd: 13.30 tot 17.00 uur (inclusief drankje na afloop)
Locatie: Excelsior, Honingerdijk 110, Rotterdam. Excelsior is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf tramhalte Woudestein (7) is het ongeveer vijf minuten lopen.

In aanloop naar de Internationale Dag tegen Racisme organiseren IDEM Rotterdam en RADAR nog meer evenementen. Check onze website of Facebook-pagina voor een overzicht van alle activiteiten.

IDEM Rotterdam, RADAR, Dona Daria, Stichting Dag van de Dialoog, Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst en Excelsior4all.