Het interactieve middagprogramma bestaat uit twee componenten; de officiële opening gevolgd door een serie van talks, kennislabs en presentaties aangeboden door diverse organisaties.

Het middagprogramma staat in het teken van ervaren, beleven en (kennis)delen.

Wat levert deze middag jou op?

Samen met onze partners hebben wij geprobeerd een programma samen te stellen waarbij jij als (Rotterdamse) professional/vrijwilliger uitgerust wordt met de laatste ontwikkelingen op het gebied van lhbti-emancipatie ( middels de presentaties), praktische handvaten om lhbt-sensitief te werk gaan ( middels de kennislabs), ruimte krijgt om knelpunten en ervaringen met anderen te delen en naar gezamenlijke oplossingen te zoeken ( middels de talks).


Opening en Sprekers

Portret Sergio

Sergio Belfor 

Dagvoorzitter van de Rotterdam Pride Seminar is de 33-jarige Sergio Belfor. Hij werkt als stedelijk netwerker bij IDEM Rotterdam en is al sinds zijn 15de mensenrechtenactivist. Hij heeft ruime ervaring met lhbtqi-vraagstukken. Van 2011 tot 2015 was Belfor verbonden aan de Raad van Europa.

Portret Anita Nanhoe

Anita Nanhoe

Anita Nanhoe is onderzoeker, maar ook voorzitter van Rotterdam Pride. Vanuit deze hoedanigheid zal Anita haar licht werpen op de noodzaak voor het organiseren van Rotterdam Pride, het thema van dit jaar “MIND THE GAP” en belicht ze de hoogtepunten van 2017.

http://www.anitananhoe.nl/about/

 Portret Jojanneke Toorn

Prof. dr. Jojanneke van der Toorn

Prof. dr. Jojanneke van der Toorn is bijzonder hoogleraar Inclusie van Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender Werknemers op het Werk aan de Universiteit Leiden en tevens als sociaal- en organisatiepsycholoog verbonden aan de Universiteit Utrecht. Zij is deskundig op het gebied van maatschappelijke ongelijkheid en diversiteit op het werk, en is actief in diverse wetenschappelijke netwerken op het terrein van de politieke psychologie en sociale vraagstukken. Vanuit haar leerstoel, in het leven geroepen door Workplace Pride en gefinancierd door KPN, tracht Van der Toorn een brug te slaan tussen wetenschap en praktijk met als doel bij te dragen aan evidence-based diversiteitsbeleid. Ze ontving voor haar wetenschappelijke werk diverse onderscheidingen, waaronder de Gratama wetenschapsprijs voor jonge excellente onderzoekers.

Jacqueline Prins

Jacqueline Prins

Jacqueline Prins is sinds augustus 2015 directeur Emancipatie bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het doel van het rijksbrede emancipatiebeleid waarvoor demissionair minister Jet Bussemaker verantwoordelijk is, is het bereiken van gendergelijkheid en lhbti-gelijkheid in de Nederlandse samenleving.  Jacqueline groeide op onder de rook van Rotterdam en en woont in Rotterdam sinds haar studie Internationaal Recht aan de Erasmus Universiteit. Ze werkte bij achtereenvolgens het ministerie van Justitie, het ministerie van Infrastructuur en Milieu (Luchtvaart) en het ministerie van Economische Zaken (Telecom).

 


 

Officiële lancering lhbt-veiligheidsalliantie regio Rotterdam

Als deelnemer aan de Rotterdam Pride Seminar 2017 krijg je de primeur om getuige te zijn van de lancering van de lhbt-veiligheidsalliantie regio Rotterdam onder de naam Rotterdamse alliantie Natuurlijk Samen. De alliantie zal zich inzetten voor de veiligheid van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders in de woonomgeving, het uitgaansleven, op straat en in het openbaar vervoer in de regio Rotterdam.

Hoe kan jij als professional/vrijwilliger in de wijk ook jouw bijdrage leveren aan deze alliantie? Daarover gaan wij in gesprek met elkaar na de lancering.


Talks

Talks zijn korte sessies met een of meerdere sprekers die een actuele thematiek binnen het grotere thema van het seminar bespreken met geïnteresseerden. De talk zorgt ervoor dat geïnteresseerden op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot kennis en ervaringen van anderen, maar tegelijkertijd ook zelf hun eigen inzichten kunnen delen.

Talk 1: Veilige wijken voor lhbt’ers, hoe realiseren wij dat in de praktijk?
Organisatie: Gay Straight Alliance/Natuurlijk Samen, COC Nederland

Talk 2: Veiligheid van lhbt’ers in relatie tot cultuur en religie
Organisaties: Stichting Surivibes, Rotterdam Pride, IDEM Rotterdam Kennislabs
Dit zijn korte intensieve workshops waarbij deelnemers op een interactieve manier kennis op een specifiek vlak kunnen opdoen en praktische handvatten mee krijgen om in de eigen (werk)omgeving in uitvoering te kunnen brengen.

Kennislab 1: Hoe creëer je een inclusieve werkvloer
Organisatie: 010inclusief, RADAR

Kennislab 2: (on)bedoelde vooroordelen – wat voor invloed heeft het op je werk en je werksituatie?
Organisatie: Accenture

Kennislab 3: Hoe bespreek je lhbti-onderwerpen met jongeren binnen de formele en informele educatie?
Organisatie: COC Rotterdam

Kennislab 4: Seksuele- en genderdiversiteit? Waar hebben we het over, wat houdt het in? De Genderbread Kit legt je het uit!
Organisatie: The Genderbread Kit

 


Presentaties

Dit zijn korte sessie waarbij partners hun onderzoek, methodiek en/of product presenteren aan geïnteresseerden.

 

Presentatie 1: Website Colour Ground.nl – wat kan de professional/vrijwilliger er precies mee?

Organisatie: RADAR

 

Presentatie 2: Presentatie onderzoek Profielen ( onderzoek naar inclusievraagstuk op HR)

Organisatie: Hogeschool Rotterdam  

 

Presentatie 3: 75 jaar Gay Rotterdam

Organisatie: Stichting Dig It Up 

 

Presentatie 4: VR Experience ( doorlopend programma onderdeel)

Organisatie: RADAR