Vaak worden Nederlanders met een Oost-Aziatisch uiterlijk over één kam geschoren. Er is weinig kennis over de enorme diversiteit binnen deze groep. Nederlanders met een Oost-Aziatisch uiterlijk krijgen dan ook volop te maken met stereotypen, vooroordelen en racisme.

Dit Kennisatelier staat in het teken van de grote diversiteit onder de ongeveer 136.000 Nederlanders met een Oost-Aziatische achtergrond. Kunstenares Rui Jun Luong (Studio RUIJUN) laat met haar Wie is het-spel goed zien en ervaren hoe divers de groep is. Onderzoeker René Broekroelofs (Kennisplatform Inclusief Samenleven) vertelt over zijn onderzoek naar ervaren discriminatie door Oost-Aziatische Nederlanders: De stilte voorbij. In zijn presentatie gaat hij dieper in op de minderheidsstress die mensen met een Oost-Aziatische achtergrond in Nederland (mogelijk) ervaren. 

Wil jij je ook meer bewust worden van stereotypen over Nederlanders met een Oost-Aziatische achtergrond? En wil jij met andere professionals in gesprek over hoe deze vooroordelen vermeden kunnen worden? Kom dan naar ons Kennisatelier op 22 september!

Illustratie: Marsha de Koning-Man (@doerak_dewi / @rebel_lucy)

Praktische informatie

Wanneer? 
Donderdag 22 september 2022, van 9.30 uur tot 12.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur en afsluiting met een lichte lunch)

Waar?
Time is the new space, Schiekade 185, onderdeel van het Schieblok

Voor wie? 
Rotterdamse professionals en anderen die meer willen weten over discriminatie van Nederlanders met een Oost-Aziatisch uiterlijk en met elkaar in gesprek willen over inclusie van deze groep mensen.

Voorlopig programma
 
9.00 uur inloop
 
9.30 uur welkom door IDEM
 
9.40 uur korte kennismaking van de deelnemers onderling
 
10.00 uur presentatie ervaringsdeskundige
 
10.10 uur vragen
 
10.20 uur presentatie René Broekroelofs van KIS
 
10.45 uur vragen
 
11.00 uur pauze
 
11.10 uur Spel Rui Jun Luong
 
12.00 uur afsluiting met een eenvoudige lunch (vegetarisch)