Iedere maand wordt onze Kennisbank aangevuld met de nieuwste onderzoeken en publicaties op het gebied van inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+)emancipatie. In de rubriek ‘Nieuw in de Kennisbank’ lichten we een van de publicaties uit. Deze keer een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: ‘Regionaal zicht op de aard en omvang van seksueel geweld – regio Zuid-Holland-Zuid.

Er is meer behoefte aan regionaal zicht op de aard en omvang van seksueel geweld. Om die reden heeft het programma Geweld Hoort Nergens Thuis (PGHNT) een instrument laten ontwikkelen om per regio meer zicht te krijgen op de omvang en aard van seksueel geweld.

Zo waren er in 2020 421 meldingen van seksueel geweld bij het CSG Rotterdam, waarvan 55,8 procent acuut. Bij 30 procent van de meldingen van seksueel geweld bij Veilig Thuis in 2020, was de vermoedelijke duur van het geweld één tot vijf jaar.

In het regionale instrument zijn veel meer cijfers te vinden. Deze data zijn afkomstig van de GGD, het Centrum Seksueel Geweld, Veilig Thuis en Dienst Gezondheid & Jeugd Zuid-Holland-Zuid. Het document kun je hier downloaden.

Meer lezen

Ben je benieuwd welke andere titels deze maand zijn toegevoegd aan de Kennisbank? Kijk dan snel naar de hele update.