Bericht bekijken

De Kennisbank Diversiteit en Emancipatie van IDEM is een landelijke kennisbank met meer dan 48.000 beschrijvingen van documenten die betrekking hebben op het werkveld van IDEM: discriminatie, lhbtiq+-emancipatie, inclusie en emancipatie man/vrouw. Hiermee willen we deze informatie beschikbaar maken voor iedereen die zich in deze onderwerpen verdiept. Voor studenten en scholieren, voor ambtenaren, docenten en schoolleiders, voor hulpverleners, zorgmagers, voor politieagenten en jongerenwerkers.

>> Ga direct naar de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

De Kennisbank wordt constant aangevuld met nieuwe titels van publicaties en onderzoeken. Maandelijks geven we een overzicht van nieuwe titels in de kennisbank.

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (2024). Nationale strategie voor de implementatie van het VN-verdrag Handicap. Den Haag : Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Nationale strategie van de Rijksoverheid om de implementatie van het VN-verdrag Handicap te bewerkstellingen. Het dient als basis voor een nog te publiceren werkagenda met concrete maatregelen voor het weghalen van drempels. Lees hier meer over deze publicatie in de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

TNN (2024).  Factsheet. Veiligheid van non-binaire mensen. Amsterdam: Transgender Netwerk Transseksualiteit (TNN).   Factsheet met informatie en cijfers over de veiligheid van non-binaire mensen in Nederland afkomstig van de Veiligheidsmonitor (2024) van het CBS. Lees hier meer over deze publicatie in de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Bebber, A. van & Hoeve, R. van der (2024). Ongewenst seksueel gedrag in de publieke ruimte. Rapport Ipsos I&O. Amsterdam / Enschede: Ipsos I&O. Onderzoek naar ongewenst seksueel gedrag onder 16- tot en met 25-jarige mannen. Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de ervaringen en opvattingen van jonge mannen ten opzichte van ongewenst seksueel gedrag tegen vrouwen in de openbare ruimte. Lees hier meer over deze publicatie in de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Complete overzichten van de meest recente toevoegingen aan de Kennisbank kunt hieronder downloaden.

Update mei 2024 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update april 2024 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update maart 2024 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update februari 2024 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update januari 2024 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Update december 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Update november 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Update oktober 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update september 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update augustus 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update juli 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update juni 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update mei 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update april 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update februari-maart 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update januari 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update december 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update november 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update oktober 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.