Bericht bekijken

De Kennisbank Diversiteit en Emancipatie van IDEM is een landelijke kennisbank met meer dan 45.000 beschrijvingen van documenten die betrekking hebben op het werkveld van IDEM: discriminatie, lhbtiq+-emancipatie, inclusie en emancipatie man/vrouw. Hiermee willen we deze informatie beschikbaar maken voor iedereen die zich in deze onderwerpen verdiept. Voor studenten en scholieren, voor ambtenaren, docenten en schoolleiders, voor hulpverleners, zorgmanagers, voor politieagenten en jongerenwerkers.

>> Ga direct naar de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

De Kennisbank wordt constant aangevuld met nieuwe titels van publicaties en onderzoeken. Maandelijks geven we een overzicht van nieuwe titels in de kennisbank.

Hier zijn enkele recente toevoegingen:

Commissie Sociaal Minimum (2023). Een zeker bestaan – Naar een toekomstbestendig stelsel van het sociaal minimum. Den Haag: Commissie Sociaal Minimum. Eerste deelrapport van de Commissie Sociaal Minimum die in juli 2022 is ingesteld door het kabinet. De opdracht was te onderzoeken wat verschillende huishoudtypen nodig hebben om rond te kunnen komen en om mee te kunnen doen aan de maatschappij, gekoppeld aan de systemen die dat mogelijk moeten maken. Lees hier meer over deze publicatie in de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Elling, A. & Dool, R. van den (2023). Sport- en beweeggedrag naar migratieachtergrond, factsheet 2023/8. Utrecht : Mulier Instituut. In deze factsheet staan de overeenkomsten en verschillen in sport- en beweeggedrag tussen herkomstgroepen van centraal, Lees hier meer over deze publicatie in de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Felten, H. & Vlug, J. (2023). Moslimdiscriminatie en islamkritiek: wat betekent dat en wat zijn de verschillen? Een verkennend onderzoek. Utrecht : Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS). In dit onderzoek is verkend wat de verschillen zijn tussen moslimdiscriminatie en islamkritiek. Peerreview studies, boeken en artikelen van auteurs die veel peer-reviewed publiceren zijn in kaart gebracht. Lees hier meer over deze publicatie in de Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Complete overzichten van de meest recente toevoegingen aan de Kennisbank kunt hieronder downloaden.

Update augustus 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update juli 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update juni 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update mei 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update april 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update februari-maart 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update januari 2023 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update december 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update november 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update oktober 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie.

Update september 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update augustus 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update juli 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie

Update juni 2022 Kennisbank Diversiteit en Emancipatie