Op de vernieuwde netwerkapp Taal010 kunnen Rotterdamse professionals, zorgverleners en bedrijven vragen stellen, informatie delen of evenementen aankondigen op het gebied van taal. De Netwerkapp Taal010 is ontworpen door de gemeente Rotterdam, om een interactief medium te creëren waar vraag en aanbod omtrent taal centraal staan.

Taal010 is specifiek gericht op professionals, zorglevers en bedrijven die in het dagelijks werk te maken hebben met taal of affiniteit hebben met taal. De app biedt de mogelijkheid om te netwerken, oproepen te plaatsen, taalkwesties voor te leggen aan andere professionals, ondersteuning te bieden in taaldilemma’s of acties of evenementen aan te kondigen. In de feed verschijnen elke dag nieuwe berichten, zoals Rotterdamse taalfeitjes of tips van de Voorlichters Gezondheid.

Daarnaast wordt ruim aandacht besteed aan Rotterdamse activiteiten op het gebied van taal, die door de gemeente worden georganiseerd. Denk aan de jaarlijkse Testdagen, waar Rotterdammers de mogelijkheid krijgen om hun gezondheid te testen en tegelijkertijd het gesprek kunnen aangaan over taal. Natuurlijk worden ook de Vlaggenparade of de Week van de Alfabetisering aangekaart in de app.

Rotterdamse professionals kunnen kosteloos lid worden van de netwerkapp Taal010 (afgezien van internetgebruik). De Netwerkapp is te downloaden in de Appstore of PlayStore. Vervolgens kun je lid worden van de community Taal010 door de code ‘TAAL010’ in te voeren.