Ben je een verbinder, wil je verder aan de slag met inclusie, discriminatie & emancipatie en organiseer je graag ontmoetingen tussen mensen?

IDEM Rotterdam is op zoek naar een

Projectmedewerker, 32-36 uur per week in Rotterdam

IDEM is het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam voor inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-) emancipatie. Dagelijks werken in Rotterdam tal van organisaties, professionals en vrijwilligers aan initiatieven op het gebied van inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-)emancipatie. Ons doel is om deze initiatieven te versterken door organisaties en mensen met elkaar te verbinden en te zorgen dat expertise en lokale kennis beschikbaar is en wordt gedeeld. Dat doen we met een gedreven team van onderzoekers, netwerkers en specialisten op het gebied van informatie en communicatie.

De functie

De projectmedewerker onderhoudt het IDEM-netwerk in Rotterdam. De projectmedewerker vertegenwoordigt IDEM, weet professionals en organisaties aan IDEM te binden en legt ook onderlinge verbindingen binnen het netwerk. De projectmedewerker organiseert daarnaast themabijeenkomsten en verzorgt trainingen en presentaties over IDEM-onderwerpen. Ook signaleert de projectmedewerker ontwikkelingen binnen de specifieke werkgebieden van IDEM en volgt deze op.

Wat vragen we?

 • Je bent een professional met hbo-werk en denkniveau.
 • Je hebt relevante werkervaring als allround zelfstandig projectmedewerker (ervaring als trainer, netwerker/relatiebeheerder) en bent breed inzetbaar qua kennis en vaardigheden.
 • Je beschikt over een relevant professioneel netwerk in de stad Rotterdam en goede contactuele vaardigheden om dit netwerk verder op te bouwen.
 • Je onderschrijft de missie van de organisatie en werkt (cultuur-)sensitief om gevoelige thema’s bij diverse doelgroepen bespreekbaar te maken.
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken in een projectorganisatie.
 • Je bent bereid om op onregelmatige uren te werken en te reizen binnen alle gebieden in Rotterdam.

Wat bieden we?

 • Samenwerking in een team van professionals met veel ervaring op het gebied van anti-discriminatie, inclusie en gelijke behandeling;
 • Een aanstelling (32 -36 uur per week) voor een jaar met, bij goed functioneren, gelijkblijvende opdrachten en een goede bedrijfseconomische situatie, uitzicht op verlenging.
 • Een aanstelling in de functie van projectmedewerker. Het salaris bedraagt – afhankelijk van relevante werkervaring – minimaal €3009,- en maximaal €4358,- (schaal 9 van de CAO Sociaal Werk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast is er een individueel keuzebudget van ruim 16,5% van je brutosalaris en loopbaanbudget.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid om afwisselend thuis, op kantoor en extern te werken.
 • De organisatie heeft aanvullend op de cao een vergoeding voor reizen (max. 37 km wordt vergoed van woon-werkreizen) of voor thuiswerken (afhankelijk van het thuiswerkadvies).

Hoe kun je solliciteren?

Je sollicitatie (motivatie en cv) kun je tot en met 29 mei 2022 richten aan: RADAR, t.a.v. Iris Kappelle (HR), via sollicitatie@radar.nl Maak gebruik van een leesbevestiging om zeker te zijn van de ontvangst van je mail in verband met onze spamfilter.  

Wij hechten veel waarde aan je motivatie, om die reden nemen wij sollicitaties zonder motivatie niet in behandeling.

De gesprekken met sollicitanten vinden plaats op 16 juni. Geef in je sollicitatie je beschikbaarheid van die dag aan. Uiterlijk 3 juni volgt hierover een bericht. Het tweede ronde gesprek is gepland op 23 juni in de middag.

Inhoudelijke vragen over de vacature kun je vanaf 13 mei stellen aan Sandra Duijvelshoff, manager projecten, via telefoonnummer 010-4113911.

Sollicitatieprocedure

Informatie over de sollicitatieprocedure is te lezen bij zusterorganisatie RADAR: Werken bij RADAR – RADAR

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.