Interesse in diversiteit en inclusie? Kom dan ons team in Rotterdam ondersteunen! We zoeken een stagiair(e) die wil meedraaien in onderzoeksprojecten en een bijdrage kan leveren aan de kennisateliers die IDEM Rotterdam organiseert.   

Ben jij die gemotiveerde WO-student, sociale wetenschappen (bachelor of master) met interesse in de onderwerpen van IDEM Rotterdam die we zoeken?

IDEM Rotterdam zoekt

Op dit moment zijn wij op zoek naar een stagiair(e) die flexibel inzetbaar is op verschillende onderzoeksprojecten. Het gaat om onderzoeken naar:

Daarnaast draag je bij aan de bijeenkomsten voor professionals die IDEM Rotterdam organiseert. Verslagen van recente bijeenkomsten zijn te vinden op de website: https://idemrotterdam.nl/nieuws/

Jouw taken zullen bestaan uit onder andere assisteren bij interviews, het uitwerken van interviews, analyse en het voorbereiden en bijwonen van bijeenkomsten.

Wie zijn wij?

IDEM is het Stedelijk Expertisecentrum Rotterdam voor inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-) emancipatie. We zetten ons in voor een stedelijke samenleving waarin plaats is voor iedereen. Een samenleving waaraan iedereen op een gelijke en volwaardige manier kan deelnemen is niet vanzelfsprekend. Dagelijks werken in Rotterdam tal van organisaties, professionals en vrijwilligers aan initiatieven op het gebied van inclusie, discriminatie en (LHBTIQ+-)emancipatie. Ons doel is om deze initiatieven te versterken door organisaties en mensen met elkaar te verbinden en te zorgen dat expertise en lokale kennis beschikbaar is en wordt gedeeld. Dat doen we met een gedreven team van onderzoekers, netwerkers en specialisten op het gebied van informatie en communicatie. IDEM heeft een signalerende en adviserende rol naar de gemeente Rotterdam.

IDEM is in opdracht van de gemeente Rotterdam ingericht door RADAR, bureau voor gelijke behandeling en tegen discriminatie en Art.1, kenniscentrum discriminatie Nederland.

Wat biedt IDEM Rotterdam?

  • Goede begeleiding door één van de onderzoekers van het onderzoeksteam.
  • Ruimte voor eigen initiatief.
  • Mogelijkheden tot kennismaken met de organisatie, het werkveld en het opdoen van netwerkcontacten.
  • Een stagevergoeding van maximaal 150 euro per maand (op basis van een 36-urige werkweek).
  • De werkzaamheden worden met name (online) vanuit je eigen huis uitgevoerd. 
  • De duur van de stage en het aantal uur per week kan in overleg worden vastgesteld. De door de stagiair(e) uit te voeren taken worden daar (ook in overleg) op afgestemd.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in een onderzoeksstage bij IDEM Rotterdam? Stuur een e-mail met cv en motivatie naar Nienke de Wit, n.dewit@radar.nl. Vermeld tevens de datum vanaf en het aantal uren dat je beschikbaar bent. Meer informatie bij Nienke de Wit: 010-4113911 of zie www.idemrotterdam.nl