Heb jij een idee voor een project over het koloniaal en slavernijverleden? Wil jij een bijzonder verhaal vertellen uit die tijd? Of laten zien hoe het slavernijverleden doorwerkt in het heden? Dan kun je tot 8 juli een subsidie aanvragen voor een project van maximaal 25.000 euro.

Het Rotterdam van nu kent een rijke geschiedenis. Het koloniaal en slavernijverleden is een belangrijk onderdeel van die geschiedenis. Zonder dat deel van het verleden, was Rotterdam een andere stad geweest. Om meer Rotterdammers kennis te laten maken met die geschiedenis, is er subsidie beschikbaar voor ‘Toen en nu’, ofwel projecten over het koloniaal en slavernijverleden.

Bijdragen aan kennis

Culturele, informatieve en/of educatieve projecten komen voor subsidie in aanmerking. Een van de voorwaarden is dat je project bijdraagt aan kennis over het koloniaal en slavernijverleden van Rotterdam, maar ook dat het Rotterdammers aanzet om hierover in gesprek te gaan. Meer informatie over ‘Toen en nu’ en de voorwaarden vind je op de website van de gemeente.

Ambassadeurs

Om het koloniaal en slavernijverleden op de kaart te zetten, zijn verschillende ambassadeurs gevraagd om ‘Toen en Nu’ onder de aandacht te brengen. De ambassadeurs zijn: Zaïre Krieger, Joenoes Polnaija, Gavin Viano, Dennis Bijleveld, Sharmila Vooren en Carina Fernandes. Neem vooral een kijkje op hun socialemediakanalen om inspiratie op te doen!