More

6 februari 2022 15:30

Arminius congres- en debatcentrum

Museumpark 3

010 436 38 00

Vondelpark Amsterdam Onbekende man: ‘Hé, lekker ding.’ Ik negeer hem en loop door. Onbekende man: ‘Ga je mij negeren? Chagrijnig rotwijf.’


Naeeda Aurangzeb is al bijna een halve eeuw een vrouw en daar tevreden mee, maar met name mannen hebben daar geregeld toch heel specifieke ideeën, suggesties of adviezen over. Van mansplaining tot ongepaste opmerkingen en blikken: het is voor geen enkele vrouw onbekend terrein. Mannelijke leidinggevenden, artsen, collega’s, familieleden en vrienden, ze weten allemaal precies hoe het hoort: vrouw-zijn. En zo ga je als vrouw van microagressie naar microagressie, dag in dag uit, het leven door, het hele kalenderjaar rond. Op zijn minst vermoeiend. Soms ronduit deprimerend, en gevaarlijk.
Deze Winterzondaglezing met Naeeda zal net als haar nieuwste boek: Hé, lekker ding- 365 dagen Vrouw  ‘Een feest van herkenning’ zijn, al was dat nog nooit zo’n ontoepasselijke uitspraak als nu.

Naeeda Aurangzeb (1974) is schrijver, journalist en radio- en tv-presentator. Voor de NTR presenteerde ze De Halve Maan en was ze co-presentator van Bureau Buitenland bij de NPO. Daarnaast is ze verslaggever op Radio 1 bij Nieuws en Co. Eerder publiceerde ze onder meer Verdreven Palestijnen, en maakte ze de documentaires Met het gezicht naar het Oosten en Kerstnacht Bethlehem.

Tijdens de Arminius Winterzondaglezingen word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Je luistert naar een college van ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. De Arminius Winterzondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.

Bron: www.arminius.nl