More

8 december 2020 11:00

Racisme wordt in de Nederlandse samenleving vaak genuanceerd en zelfs ontkend. In werkelijkheid is racisme een diepgeworteld probleem in onze maatschappij. Het is een onderdeel van de samenleving, van instituten en van de politiek.

In het kader van de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens, organiseren IDEM Rotterdam en RADAR op 8 december 2020 een lezing met dr. Glenn Helberg.

We gaan in op de actualiteiten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Wat is er nu precies gebeurd? Hoe hebben we dit ervaren en welk effect heeft dit gehad op onze samenleving? Een interactieve en inhoudelijke verdieping over de systemen van racisme, hoe deze te herkennen en aan te pakken.

In deze interactieve lezing maakt Dr. Glenn Helberg inzichtelijk hoe verschillende identiteiten van Rotterdammers – zoals afkomst, gender en seksuele gerichtheid – van invloed zijn op specifieke ervaringen in de maatschappij.

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen. 

Eerder dit jaar stond een lezing door dr. Glenn Helberg op de planning in aanloop naar 21 maart 2020, Internationale Dag tegen Racisme. Vanwege de coronamaatregelen is deze destijds op het laatste moment afgelast. We zijn blij dat we deze nieuwe lezing nu alsnog online kunnen aanbieden. 

Praktische informatie

Datum: 8 december 2020

Tijd: 11.00 – 13.00 uur

Locatie: Online, via Webinargeek. Na aanmelden ontvang je de link.

Spreker
Dr. Glenn Helberg is psychiater, activist en educator. In 2019 kreeg Glenn Helberg de ‘Lifetime Black Achievement Award’ toegekend voor zijn werk in de transculturele psychiatrie en voor de manier waarop hij zich inzet voor de positie van Antillianen in Nederland. Als psychiater heeft hij bijzonder aandacht voor de relatie tussen zijn werk en wat er speelt in de samenleving. ‘Hulp aan individuen gaat hand in hand met een uitgesproken maatschappelijke betrokkenheid.

Aanmelden