More

29 maart 2019 19:30

Theater Rotterdam

Schouwburgplein 25

De Senegalese danseres en choreografe Germaine Acogny is een sleutelfiguur van de moderne Afrikaanse dans.Onderdeel van:
Explore Festival 

Met geluid, beelden, objecten en beweging roept Germaine Acogny zowel de geschiedenis van haar familie op als die van Afrika, en dus van de kolonialisering. Ze gaat een dialoog aan met haar grootmoeder Aloopho, een Yoruba-priesteres, met haar vader, die zijn Afrikaanse identiteit liever wegstopte, en haar eigen pijnlijke ervaringen.

De Senegalese danseres en choreografe Germaine Acogny is een sleutelfiguur van de moderne Afrikaanse dans. Ze studeerde in de jaren zestig in Frankrijk en combineerde daarna klassiek ballet en moderne dans met traditionele Afrikaanse ritmes en stijlen. Acogny had geen vanzelfsprekende carrière, maar werd uiteindelijk Commandeur dans l’Ordre des Arts et des Lettres. Ze is de zeventig gepasseerd, maar werkt nog steeds.

EXTRA
Inleiding (erkerfoyer) 19:30-20:00 uur door Annette Embrechts 
Nagesprek (haltheater) door Annette Embrechts met Germaine Acogny 
Toegang randprogramma: gratis

Explore Festival

Deze voorstelling is onderdeel van het Explore Festival. Tien podia in zeven grote steden bundelen hun krachten en presenteren een ‘state of the art’ van het mondiale theater. Een festival vol spannende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten. Ga naar de festivalpagina voor meer info.

When it comes to temperament, bravery and language, the dancer and choreographer Germaine Acogny, an important figure in African dance, has them by the shedload” — Télérama, France