More

18 oktober 2019 00:00

De Sigarenfabriek

Brabantse Turfmarkt 75A

Delft Fringe Festival laat je fronsen. Doet het nét even anders. Dus precies op het moment dat je denkt dat je het doorhebt… Voila, weer iets nieuws. Dit najaar geeft Delft Fringe Festival de jonge choreograaf Merel Franx de kans om een unieke voorstelling te maken voor de historische en karakteristieke locatie: de Sigarenfabriek in Delft.

MOLTEN GOLD

De Gouden Eeuw: een eeuw van rijkdom, uitvindingen en glorie. De Gouden Eeuw: een eeuw van onderdrukking, slavernij en ontheemding. Beschaving en uitbuiting lijken twee uitersten maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Hoe verhoud jij je 300 jaar later tot de vele gezichten van de Gouden Eeuw? Voel je schuld, trots, ontkenning, hoop, pijn? Voel je ongemak, verwarring, onmacht of helemaal niets? De Gouden Eeuw is bepalend geweest voor de manier waarop wij onszelf en de ander vandaag de dag zien. Bepalend voor vormen van privilege en uitsluiting. Hoe kan een collectief systeem worden omgesmolten?

Merel voelt dat haar generatie zich midden in een proces van verandering bevindt. In Molten Gold neemt Merel je mee in dit proces van ontkenning, confrontatie, bewustwording en ontspanning. Met spierkracht, repetitieve fysieke bewegingen en stuwende lichamen breken zes dansers de keten van ingesleten gedachten en patronen. Molten Gold legt bloot hoe een nieuwe beweging kan bevrijden.