More

12 juli 2019 18:00

Theater Zuidplein

Zuidplein 60-64

Mabrouk viert een halve eeuw Marokkaanse migratie! Een uitbundige samensmelting van theater, live muziek door het Andalusisch Orkest en veel meer. Ticket is inclusief verrukkelijke hapjes.

Een avond voor hen die dromen hebben opgeofferd voor een toekomst voor de kinderen die ze nog moesten krijgen. Een avond met een lach en een traan. Over Marokko. Over Nederland. Over jong zijn en oud zijn. Over generaties. Over dromen. Over overleven en leven en over afscheid en hoop.” – Nasrdin Dchar.

PROGRAMMADe deuren van het theater gaan open om 18.00 uur.
Mabrouk speelt zich af door het gehele pand. Geniet met elkaar van verhalen, smaken, geuren en prachtige geluiden. Dwaal rond en laat je zintuigen prikkelen op de bazaar waar je onder andere verrukkelijke hapjes haalt (i.s.m. Djemaa el Fna Rotterdam). Luister samen naar migratieverhalen (i.s.m. Verhalenhuis Belvèdere) van en tussen verschillende generaties Marokkaanse Rotterdammers. Kijk naar een voorproefje van ‘Opa Zegt’, een documentaire over Marokkaanse migratie (i.s.m. Arab Filmfestival Rotterdam).

De inloop van het programma in de grote zaal start om 20.00 uur.
Centraal op deze vreugdevolle avond staat de voorstelling van theatermakers Nasrdin Dchar en Fadua El Akchaoui in de grote zaal. Ze dansen en zingen, vertellen verhalen over toen en gaan in gesprek over nu. Over de tijd die voorbij is. Over de tijd waarin wij nu met elkaar leven. En over de tijd die nog komen gaat.

Na afloop is er een afterparty in het café! Marhaba! Welkom!
Mabrouk is een productie van Stage-Z (de producerende tak van Theater Zuidplein) en is mede mogelijk gemaakt door de Erasmusstichting, Gemeente Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en Stichting Verzameling van Wijngaarden-Boot.