More

27 juni 2019 16:00

Het Gemaal

Pretorialaan 141

Inzoomen op bijzondere samenwerkingen

Bij welzijn en zorg denk je niet direct aan kunst en cultuur… Maar daar gaan we in deze Special Edition van het IDEM Kennisatelier verandering in brengen!

Samen met Platform Cultuur en Welzijn en North Sea Round Town, zoomt IDEM Rotterdam in op bijzondere samenwerkingen in de stad. De afgelopen drie jaar hebben professionals uit de kunst- en cultuursector namelijk mooie projecten uitgevoerd die raken aan de zorg- en welzijnssector. Tijdens een inspirerende middag in Het Gemaal in Rotterdam-Zuid gaat cultuursocioloog Sandra Trienekens met deelnemers in gesprek over intersectorale samenwerkingen. Daarnaast lichten we drie inspirerende en geslaagde ‘crossovers’ uit:

Zorg & beeldende kunst

Het is niet alleen kommer en kwel in de zorg! Met het project ‘Kunst van en voor Elkaar’ hebben ruim 750 cliënten van zorginstellingen onder begeleiding van Rotterdamse kunstenaars meer dan honderd schilderijen gemaakt.

Welzijn & fotografie

Middland Foto wil via fotografie een eerbetoon brengen aan bewoners en ondernemers in Middelland. De initiatiefnemers maken samen met creatief ondernemer Joke van Bilsen en jongeren een tentoonstelling over het verleden van Middelland, dat ondanks criminaliteit en drugsoverlast nooit onveilig aanvoelt.

Welzijn & muziek

Zit er niets anders op dan alleen maar luisteren naar muziek als je een zware lichamelijke beperking hebt? Niet bij stichting My Breath My Music, die door zelf ontwikkelde elektronische instrumenten de mogelijkheid biedt aan mensen met een lichamelijke beperking om zelf te spelen.

Feestelijke afsluiting

Deze Special Edition wordt op een feestelijke manier afgesloten met de kick-off van de Buurtconcerten van North Sea Round Town. Vanaf 16.00 uur treden de vier top-bands van dit jaar op in verzamelgebouw ’t Klooster (aan de overkant van het Afrikaanderplein). Ondertussen kun je genieten van een heerlijke maaltijd van African Queens, de keukenkoninginnen van de Afrikaanderwijk!

Meedoen?

Deelname aan deze Special Edition van het Kennisatelier – Inzoomen op bijzondere samenwerkingen is kosteloos. Meld je alleen even aan!