More

Starts in 18 Days, 22 Hours

25 juni 2020 20:15

Theater Rotterdam

Schouwburgplein 25

Theater Rotterdam duikt onze gezamenlijke geschiedenis in met een ode aan de Surinaamse literatuur en verhalen. Met en door o.a. Romano Haynes, Raoul de Jong, Jörgen Raymann, Tjon Rockon én muziek van Black Harmony.

Puttend uit bekende en onbekende teksten neemt de leesvoorstelling In Suriname je mee langs vele stemmen.

Onze gidsen zijn oude en nieuwe Surinaamse schrijvers en andere helden. Ze brengen ons van het Suriname en Nederland van toen naar het Suriname en Nederland van nu en weer terug. We horen de kracht van Banya-liederen, verboden boeken, revolutionaire poëzie en oeroude verhalen.

In Suriname is ontstaan uit de persoonlijke zoektocht van schrijver Raoul de Jong (1984) naar de geschiedenis van zijn Surinaamse vader, die hij op zijn 28e leerde kennen. In het najaar van 2019 verschijnt zijn boek dat hierover vertelt. Samen met schrijfster Sanneke van Hassel maakte hij een versie voor toneel.

“Net zoals dat je niet uit India hoeft te komen om iets van Gandhi te kunnen leren, hoef je niet uit Suriname te komen om iets te leren van de helden uit de Surinaamse geschiedenis.” – Raoul de Jong

Onderdeel van:
Johan Simons

In Suriname opende vorig jaar het seizoen bij Theater Rotterdam en bleek een doorslaand succes met overweldigende reacties van het publiek!

“Vraag het maar aan Noraly Beyer, ik ben altijd journalist geweest en dus een zeer kritisch mens, maar over de voorstelling kan ik maar één ding zeggen: I’m blown away.” – bezoeker

“In Suriname laat me niet meer los, nooit meer. Dank voor deze bijzondere, emotionele en leerzame ervaring.” – bezoeker