More

27 mei 2021 09:20 - 12:00

Likes, followers en insta worthiness: in de moderne (online) samenleving lijk je aan steeds meer eisen te moeten voldoen. Een bepaalde kledingmaat, een perfecte huid, een strak lichaam, in fysieke topconditie: dat is toch waar we allemaal naar streven?
 
De meeste mensen voldoen helemaal niet aan die norm en krijgen hierdoor te maken met vooroordelen en ongevraagd advies over hun uiterlijk of hun fysieke gezondheid. Toch gaan ook steeds meer stemmen op voor body positivity en body neutrality: weg met de onrealistische norm hoe een lichaam zou moeten zijn, maar omarm je eigen lichaam ongeacht de vorm.
 
In de stad waar iedere Rotterdam zichzelf moet kunnen zijn, is er dan ook geen ruimte voor ongelijke behandeling vanwege je uiterlijk of lichamelijke beperking. In dit kennisatelier onderzoeken we met elkaar hoe we Rotterdam inclusief kunnen maken voor álle mensen en ál hun lichamen, ongeacht vorm, omvang of fysieke beperking. Op 27 mei 2021 spreken professionals en (ervarings)deskundigen hierover. Benieuwd naar hun verhalen? Kom naar ons Kennisatelier en praat zelf ook mee in de break-outrooms!

AANMELDEN

Praktische informatie


Wanneer? 
Donderdag 27 mei 2021, van 9.20 uur tot 12.00 uur

Waar?
Via Zoom. Je ontvangt de link voor de online bijeenkomst uiterlijk 26 mei. Check ook je spam of inbox/overig.

Voor wie? 
Rotterdamse professionals die willen bijdragen aan een inclusieve stad: of je nu zelf werkt met (kwetsbare) mensen of mensen met een beperking, of samenwerkt met organisaties die zich richten op deze doelgroep, of sensitief wil (leren) zijn naar je cliënten. 

Programma 

09.20 uur ‘inloop’ en opening
09.30 uur Redouan Ait Chitt, breakdancer en motivational speaker
09.50 uur  Lotte van Eijk, model
10.10 uur Gabriëlla van Driel, sportconsulent Stichting MEE
10.25 uur break-outroom 1
10.50 uur pauze
10.55 uur Kubra Murt, de eerste rolstoelvlogster van Nederland
11.10 uur  Jolanda Veldhuisonderzoekt aan de Vrije Universiteit het zelfbeeld van jongeren onder invloed van media
11.30 uur breakout-room 2
11.55 uur afsluiting