More

19 mei 2022 09:30 - 12:00

De Weerhaan

Gerard Scholtenstraat 128, Rotterdam

It takes a village to raise a child. De bekende uitdrukking zegt genoeg: een kind opvoeden is niet gemakkelijk en al helemaal niet in onze individualistische samenleving. Sommige ouders stellen hun vragen aan familie of vrienden. Anderen speuren het internet af voor tips of vragen hulp op school.

In Rotterdam zijn er allerlei organisaties waar ouders terecht kunnen voor vragen over en ondersteuning bij opvoeding. De vraag is of alle ouders die hulp nodig hebben, daar ook gebruik van maken. Want hoe bereik je ouders die de Nederlandse taal beperkt beheersen? Hoe zorg je voor cultuursensitieve ondersteuning? En hoe ga je om met de enige vader in de groep? Kortom, is de opvoedondersteuning in Rotterdam inclusief genoeg om alle Rotterdamse ouders te bereiken?

IDEM Rotterdam deed onderzoek naar opvoedondersteuning in Rotterdam: wat is nodig om de opvoedondersteuning inclusiever te maken? Tijdens het Kennisatelier ‘Voorbij je eigen bril’ presenteert onderzoekster Bauke Fiere de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek. Daarnaast gaan we met twee opvoeddeskundigen en met elkaar in gesprek: hoe kan de opvoedondersteuning in Rotterdam cultuursensitiever en inclusiever worden?

Praktische informatie

Wanneer? 
Donderdag 19 mei 2022, van 9.30 uur tot 12.00 uur 

Waar?
De Weerhaan, Gerard Scholtenstraat 128, Rotterdam

Voor wie? 
Rotterdamse opvoedondersteuners, leidinggevenden en andere professionals die willen meepraten en meedenken over manieren om de opvoedondersteuning inclusiever te maken.

Programma

9.00 uur inloop 
  
9.30 uur welkom door Karin Oppelland, IDEM Rotterdam  
    
9.50 uur  presentatie onderzoeksresultaten naar inclusieve opvoedondersteuning – Bauke Fiere
 
10.10  uur  Expert in opvoeding Fadma Bouchataoui, professional op het gebied van opvoeden en verbindende communicatie

10.30  uur pauze

10.40 uur oefening ‘Normen en Waarden’

11.20 uur Dieneke Barendrecht – Van der Schoor, Netwerkregisseur IJsselmonde
Coördinator Cursusbureau R’dam, CJG Rijnmond.

11.40 uur kennisuitwisseling tussen deelnemers

12.00 uur lichte lunch (vegetarisch) en mogelijkheid tot netwerken