Hoe welkom ben je als homojongen bij de hockeyclub? Hoe veilig voel je je als trans persoon in de sportschool? En kun je open zijn over je biseksualiteit bij de zwemvereniging?

Soms is het moeilijk om open te zijn over je seksuele gerichtheid binnen je sportclub, trans personen voelen zich niet altijd prettig bij de fitcultuur van een reguliere sportschool en vaak wordt er wordt überhaupt geen aandacht besteed aan seksuele en genderdiversiteit binnen een vereniging. Kortom, LHBTIQ+ personen voelen zich regelmatig niet welkom of veilig tijdens het sporten.

Tijdens het Kennisatelier ‘Fit & Proud’ gaan Rotterdamse professionals met elkaar in gesprek over inclusieve sport voor LHBTIQ+ personen. Zo schetst dr. Agnes Elling-Machartzki van het Mulier Instituut hoe inclusief de sport momenteel is, vertelt Romy Rockx over de Queer Gym en praten we onderling verder hoe de Rotterdamse sport nog inclusiever kan.

IDEM Rotterdam organiseert dit Kennisatelier samen met Rotterdam Pride, in het kader van de Prideweek die in Rotterdam plaatsvindt van 17 tot en met 26 juni 2022.

Praktische informatie

Wanneer? 
Woensdag 22 juni 2022, van 14.00 uur tot 17.00 uur  

Waar?
Kunsthal Rotterdam, Museumpark, Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

Voor wie? 
Rotterdamse professionals en anderen die sport een warm hart toedragen en die willen meepraten en meedenken over manieren om de Rotterdamse sport inclusiever te maken.

Programma (voorlopig)

14.00 uur inloop 
  
14.15 uur welkom door Karin Oppelland, IDEM Rotterdam  
    
14.30 uur  Dr. Agnes Elling-Machartzki, Mulier Instituut, zij schetst een kader hoe inclusief de sport op dit moment is.
 
15.00  uur  Romy Rockx, ervaringsdeskundige en eigenaar van Queer Gym

15.15  uur pauze

15.30 uur incheckronde

15.45 uur John Blankenstein Foundation

16.00 uur Ketelbinkie, ervaringen in Rotterdam

16.15 uur Rotterdam Sportsupport

16.30 uur COC Rotterdam

17.00 uur gelegenheid tot gesprek en netwerken, met hapje en drankje