More

28 oktober 2021 13:00 - 16:30

The Happy Flow

Boompjes 410, Rotterdam

Bankzaken, contact met de overheid, videobellen met je kinderen: digitale vaardigheden zijn noodzakelijk. Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders vinden het echter moeilijk om met digitale apparaten, zoals een laptop, smartphone of tablet, te werken. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze mensen kunnen meedoen in de samenleving? 

Rotterdam heeft grote ambities als het gaat om digitalisering. Een van die ambities is om Rotterdam voorbeeldstad te laten zijn in een digitale wereld. Dat vraagt om een stevige aanpak met zoveel mogelijk partijen in de stad en in de regio, waarbij de Rotterdammer centraal staat. Om dit allemaal in goede banen te leiden is het nieuwe CDO Office opgezet, geleid door Arjan Meurs. Tijdens zijn presentatie ‘Hoe ziet de digitaal inclusieve samenleving eruit en hoe zorgen wij daar gezamenlijk voor?’ gaat hij onder meer in op de termen digitaal, digitalisatie en digitalisering.

In het tweede deel van het Kennisatelier vertelt directrice Karien Sondervan over Cybersoek. Bij het Amsterdamse Cybersoek worden onder meer computerlessen in verschillende talen gegeven. Het woord ‘soek’ uit de naam betekent ‘markt’ in het Arabisch. Het is een plek waar allerlei mensen vanuit verschillende culturen elkaar kunnen ontmoeten. Door de activiteiten rondom digitale, taal-, en sociale vaardigheden van Cybersoek verbeteren Amsterdammers hun positie. 

Tot slot gaan we in groepjes in gesprek over onder andere de vraag wat de doelgroep en professionals nodig hebben om mee te kunnen in de digitale wereld.

Dit Kennisatelier wordt georganiseerd in samenwerking met het CDO Office Rotterdam.

AANMELDEN

Praktische informatie
Wanneer? 
Donderdag 28 oktober 2021, van 13.00 uur tot 16.00 uur 

Waar?
Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam

Voor wie? 
Rotterdamse professionals die meer willen weten over digitalisering, het vraagstuk digitale inclusie in Rotterdam en hoe jij jouw eigen doelgroep daarin kan helpen.

Programma 

13.00 uur inloop 
  
13.30 uur welkom door Karin Oppelland, IDEM Rotterdam 
    
13.35 uur Arjan Meurs, Chief Digital Officer bij gemeente Rotterdam 
 
14.30  uur  pauze 
 
14.45  uur Karien Sondervan, directeur Cybersoek
    
15.15 uur verder praten in drie groepen 
 
15.45 uur terugkoppeling en afsluiting

16.00  uur napraten/netwerken onder het genot van een hapje en drankje