More

18 februari 2020 09:00 - 13:30

HipHopHuis

Delftsestraat 19a Rotterdam

Intersectionaliteit: ineens hoor je deze term overal. Niet alleen lees je erover, ook op steeds meer werkvloeren hoor je de term. Maar wat is intersectionaliteit, of kruispuntdenken, eigenlijk? Daarom staat het eerste IDEM-Kennisatelier van 2020, op 18 februari, in het teken van dit begrip. 

Kort gezegd maakt intersectionaliteit inzichtelijk hoe verschillende elementen van de identiteiten van mensen – zoals gender, etniciteit, sociaaleconomische positie en seksuele gerichtheid – van invloed kunnen zijn op hun specifieke ervaringen in de maatschappij. Dat klinkt complex, maar de theorie heeft ook een praktische kant. Wie een intersectionele benadering toepast, slaagt er beter in om inclusief te werken.

Professionals die meer willen weten hoe zij zelf een intersectionele benadering kunnen toepassen in hun werk, worden van harte uitgenodigd voor dit Kennisatelier op 18 februari 2020. Tijdens de bijeenkomst staan onder meer de volgende vragen centraal: Waar komt intersectionaliteit vandaan? Wat is een intersectionele benadering? Hoe hangt intersectionaliteit samen met inclusiviteit? 

Praktische informatie

Datum
Dinsdag 18 februari 2020

Tijd
9.30 uur – 12.30 uur programma (inloop vanaf 9.00 uur; na afloop lunch)

Locatie
HipHopHuis
Delftsestraat 19a, Rotterdam (vlakbij Rotterdam Centraal)

Programma 
9.00 uur                inloop met koffie en thee
9.30 uur                introductie met film – Lisa McCray van het HipHopHuis
10.15 uur              pauze
10.30 uur              workshop en lezing – Carolin Ossenkop van Connectify
12.30 uur              lunch

Aanmelden?

Deelname is kosteloos, maar meld je even aan via dit formulier.