More

19 maart 2019 19:15 - 23:00

Theater Rotterdam

Schouwburgplein 25

Salia Sanou, een van de meest invloedrijke artiesten binnen de moderne Afrikaanse dans, gaat terug naar zijn favoriete thema’s: eenzaamheid en afwijking, individu tegenover collectief, herkomst en ontworteling, grenzen en verbanning. Onderdeel van het Explore Festival.

Sanou komt uit Burkina Faso, maar werkt vanuit Frankrijk. In zijn land van herkomst en Burundi bezocht hij vluchtelingenkampen; de ervaringen die hij daar opdeed verwerkte hij in Du désir d’horizons. Hij liet zich ook inspireren door de korte roman Worstward Ho van Samuel Beckett en Limbes, limbo, Un hommage à Samuel Beckett van Nancy Huston. Zonder illusies en ondanks alles houdt hij toch zijn geloof in de bijdrage die kunst aan vrijheid kan leveren.

Met zijn acht dansers wil Sanou laten zien dat er een open ruimte achter de horizon ligt. Du désir d’horizons is geen vluchtelingenshow, maar een compositie in danstaal die ingaat op een pijnlijk maatschappelijk probleem.

The dance is magnificent, sinuous, strong, profoundly original with its vocabulary that blends brilliantly with contemporary dance accents from elsewhere“, Danser Canal Historique

Explore Festival
Deze voorstelling is onderdeel van het Explore Festival. Tien podia in zeven grote steden bundelen hun krachten en presenteren een ‘state of the art’ van het mondiale theater. Een festival vol spannende perspectieven, prikkelende opvattingen en kraakheldere vergezichten. Ga naar de festivalpagina voor meer info.

EXTRA

Inleiding 19:15-19:45 uur door Charissa Promes
Na de voorstelling van 21:45-23:00 uur vindt de paneldiscussie plaats. 
Toegang randprogramma: gratis
Locatie: Haltheater

Lees hier een interview met de choreograaf Salia Sanou