More

7 maart 2021 15:30 - 17:00

Bron: nederlandsevrouwenraad.nl

Op 7 maart 2021, van 15.30 tot 17.00 uur, organiseert onze lidorganisatie Dona Daria:het online event Gerse Vrouwen: van vrouw tot meisje, geef het stokje door.

Met dit event wordt het startschot gegeven voor de estafetterace die loopt van Internationale Vrouwendag tot Internationale Meisjesdag in oktober. Ook wordt het project ‘Gerse Vrouwen’, een ode aan de Rotterdamse vrouwenbeweging, gestart. Je bent van harte welkom om het ‘stokje door te geven’.

Programma

  • Trailer ‘Making-off Gerse Vrouwen’
  • LIVE stream ‘Eerste vondsten’ vanuit de DIG IT UP galerie door Simone da Silva, Brandy Sanmoeradi en Amanda Wams
  • Oproep op het ‘stokje door te geven’ en de start van de online expositie
  • Afsluiting
     

Over Gerse Vrouwen

Op de zolder van Dona Daria liggen diverse archieven van vrouwenorganisaties opgeslagen. Deze archieven vertellen het verhaal van de Rotterdamse vrouwenbeweging. Deze verhalen bevatten een belangrijke geschiedenis over de ontwikkeling van vrouwen en hun positie in Rotterdam en hoe hun emancipatieproces is verlopen. Het is een geschiedenis die niet verloren mag gaan.


Dona Daria, DIG IT UP en het Stadsarchief slaan dan ook de handen ineen om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt. Met het project Gerse Vrouwen organiseren we tussen Internationale Vrouwendag tot Internationale Meisjesdag tal van evenementen en openen we op 5 september de expositie ‘Gerse Vrouwen’ bij DIG IT UP, de Rotterdamse stadscultuur galerie en erfgoedlab.


Aanmelden 

Je kunt je aanmelden bij Amanda Wams via a.wams@donadaria.nl of via het formulier op www.donadaria.nl. Vermeld hierbij: naam, adresgegevens, postcode en woonplaats, e-mailadres. Na aanmelding ontvang je de link voor de uitzending via de e-mail + een vrijkaartje voor ons online event op 8 maart 2021.