More

Starts in 26 Days, 6 Hours

31 maart 2021 20:00

Arminius congres- en debatcentrum

Museumpark 3

010 436 38 00

Enkele maanden geleden is de Nederlandse richtlijn voor het pilgebruik van tieners veranderd. Sommigen ervaren namelijk ernstige bij-effecten, die mogelijk levenslang kunnen aanhouden omdat hun hersenen nog niet volgroeid zijn. Daarnaast gaan huisartsen meer aandacht besteden aan de bij-effecten van de pil bij volwassen vrouwen.

Niet alleen de advisering rondom de pil verandert, maar allerlei medisch onderzoek naar vrouwen leidt momenteel tot nieuwe inzichten. Daarnaast is er een trend naar een bewustere omgang met het vrouwelijk lichaam, zoals bij de menstruatiecyclus. Wat zijn de belangrijkste tips uit de recente onderzoeken? Waar wordt nog onderzoek naar gedaan? En waarom wordt dit onderzoek pas nu gedaan?

Met:
Linda Duits zelfstandig onderzoeker in gender en mediastudies. Ze schreef onder meer Meisjes kijken – of meisjescultuur in de spiegel en Eindelijk weten wat seks is.
Debby Gerritsen hoofdredacteur VIVA.
Anne Marieke Doornweerd, promovendus aan de Universiteit van Utrecht naar de psychologische effecten van de pil.
Jeanine Roeters van Lennep, internist aan Erasmus MC en specialist in de relatie tussen menstruatie en hart- en vaatziektes.
Dorenda van Dijken, gynaecoloog OLVG Amsterdam en voorzitter van landelijke stuurgroep Women’s Health.

Deze avond is georganiseerd door Arminius i.s.m. VIVA