21 september is het zover! Rotterdam Pride, IDEM Rotterdam i.s.m. RADAR, Natuurlijk Samen en de gemeente Rotterdam organiseren de Rotterdam Pride Seminar: “MIND THE GAP”. De bijeenkomst is de aftrap van de 4e editie van Rotterdam Pride.

De conferentie brengt zo’n 120 specialisten samen uit de sectoren zorg, hulpverlening, onderwijs, welzijnswerk en bedrijfsleven. Het gaat hierbij om o.a. hulpverleners, beleidmakers, onderwijzers, jongerenwerkers, lhbtqi-activisten en bedrijfsvertegenwoordigers.

 

Waarom “MIND THE GAP”?

Veiligheid werd vorig jaar tijdens de conferentie, talkshow en bij diverse evaluaties als thema voor 2017 aangedragen. Rotterdam Pride stond voor de uitdaging om hier een artistieke vertaling aan te geven. Het resultaat is: Mind the gap!

‘Mind the Gap’ betekent letterlijk: let op de afstand. De uitdrukking ‘Mind the gap” werd in 1969 geïntroduceerd als veiligheidsinstructie in de Londense metro om reizigers te waarschuwen voor de ruimte tussen de metro en het perron en moest tot voorzichtigheid manen bij het in- en uitstappen. Sindsdien is het een populaire uitdrukking geworden, die onder andere werd gebruikt als naam voor een band, een film, werd afgedrukt op T-shirts en in nog veel meer uitingen terug is te zien.

Met de uitdrukking ‘Mind the Gap’ willen wij aandacht vragen voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en als samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en onze medemensen; waarin je mag zijn wie je bent, ongeacht je geaardheid of genderidentiteit. Rotterdam Pride staat voor de uitdaging met haar programma  ‘the gap’ te overbruggen.

 

Programma

De Rotterdam Pride Seminar is opgebouwd uit een interactief middag- en avondprogramma dat zal plaatsvinden in Het Nieuwe Instituut.

In middagprogramma vindt de officiële opening plaats met inspirerende sprekers, de officiële lancering van de lhbt-veiligheidsalliantie regio Rotterdam en entertainment, gevolgd door een serie van talks, kennislabs en presentaties gericht op kennisdeling, expertise-uitwisseling en inspiratie.

Bekijk hier volledige middagprogramma

Het avondprogramma is een feestelijke afsluiting van de Rotterdam Pride Seminar en de KICK-OFF van de Rotterdam Pride festiviteiten 2017. Je krijgt een inspirerend en gezellig cultureel, muzikaal en theatraal programma voorgeschoteld.

Bekijk het volledige avondprogramma

 

Aanmelden

Wil je deze conferentie bijwonen? Deelname is kosteloos. Reserveer eenvoudig jouw plaats middels het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht vanwege beperkte beschikbaarheid van plaatsen en catering.

Je kunt je aanmelden voor alleen het middagprogramma ( 14.00 -18.15), alleen het avondprogramma ( 19.15 -21.15) of voor beide.

*Ben je van plan zowel het middag- als avondprogramma bij te wonen, dan bieden wij je kosteloos een klein diner en drankje aan.

Organisatie & Partners

De conferentie wordt georganiseer door IDEM Rotterdam, Rotterdam Pride, RADAR, GSA/Natuurlijk Samen.

Partners: Gemeente Rotterdam, KPN, Accenture, Hivos, COC Rotterdam, Colourgroud.nl, Workplace Pride, Universiteit Leiden, COC Nederland, Stichting Surivibes, 010Inclusief, Rainbow City, Hogeschool Rotterdam, Stichting Dig It Up, Miss Mengelmoes.