IDEM Kennisatelier over inclusieve
seksuele-gezondheidszorg

Seks zou voor iedereen die wil leuk, fijn en veilig moeten kunnen zijn. En mocht dat niet zo zijn, dan zou iedereen bij een inclusieve hulpverlener terecht moeten kunnen. Maar omdat er weinig in een veilige setting over seks en seksuele gezondheid gesproken wordt, blijven er veel taboes en misinformatie bestaan.
 
De misvattingen en vooroordelen zijn nog extra hardnekkig als het om hiv en aids gaat. Ook al is hiv allang geen dodelijke ziekte meer en kunnen mensen die trouw hun medicijnen nemen het virus niet overdragen. Professionals in het sociaal domein kunnen een belangrijke rol spelen in het bespreekbaar maken van seksuele gezondheid en de preventie van seksueel overdraagbare ziekten.
 
Daarom organiseert IDEM Rotterdam, samen met HIV010 en hun partners, het Kennisatelier ‘Let’s talk about sex’, in aanloop naar Wereld Aids Dag. Maak kennis met mensen die leven met hiv, leer van hun ervaringen en ga in gesprek met hulpverleners van de GGD, Maasstad Ziekenhuis en Humanitas. Wat is er volgens jou nodig voor een inclusieve seksuele-gezondheidszorg?
 
Denk en praat mee! Deelname is gratis, meld je alleen even aan.

Praktische informatie

Wanneer?
Donderdag 30 november 2023, van 12.00 uur tot 17.30 (programma van 13.00 tot 16.30 uur)

Waar?
Hogeschool Rotterdam, Instituut voor Gezondheidzorg, Rochussenstraat 198, Rotterdam

Voor wie? 
Rotterdamse (welzijns)professionals en andere geïnteresseerden die meer willen weten over (leven met) hiv en aids en willen meedenken en -praten over inclusieve seksuele-gezondheidszorg.

Programma (voorlopig)
12.00 uur inloop met lunch
13.00 uur welkom
13.10 uur Kennis over seksuele gezondheid en praktische tips over het gesprek aangaan door de GGD en het Maasstad Ziekenhuis
13.55 uur interactief oefenen met gespreksvoering
14.15 uur verhalen van ervaringsdeskundigen
14.30 uur pauze
14.45 uur intermezzo
15.00 uur presentatie over inclusieve zorg door o.a. Humanitas
15.45 uur (anoniem) QA met experts en ervaringsdeskundigen
16.00 uur performance
16.20 uur afsluiting
16.30 uur netwerken met hapje en drankje