Publicaties

Diversiteit aan de Maas

In 2016 en 2017 heeft IDEM Rotterdam onderzoek verricht in alle veertien stadsgebieden van de gemeente Rotterdam op haar thema’s: integratie, discriminatie, vrouw/man-emancipatie en lhbti-emancipatie. Dit onderzoek leverde voor ieder stadsgebied een beeld op over hetgeen daar speelt in relatie tot deze vier IDEM-thema’s. In het rapport Diversiteit aan de Maas zijn de belangrijkste signalen…

Accenten & Tendensen, augustus 2018

In Accenten & Tendensen bespreken we halfjaarlijks de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van integratie, discriminatie, vrouw/man-emancipatie en lhbt-emancipatie in Rotterdam.

Wat staat in de verkiezingsprogramma’s 2018 over onze thema’s?

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dit document geeft een overzicht van de fragmenten uit de Rotterdamse verkiezingsprogramma’s die betrekking op de vier thema’s waar IDEM zich mee bezighoudt : integratie, discriminatie, vrouw/man-emancipatie en lhbt-emancipatie.

Accenten & Tendensen, maart 2018

In Accenten & Tendensen bespreken we halfjaarlijks de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van integratie, discriminatie, vrouw/man-emancipatie en lhbt-emancipatie in Rotterdam.

Gebiedsbeeld Centrum

Signalen en aanknopingspunten over de thema’s integratie, discriminatie, v/m-emancipatie en lhbt-emancipatie in Centrum.

Gebiedsbeeld Noord

Signalen en aanknopingspunten over de thema’s integratie, discriminatie, v/m-emancipatie en lhbt-emancipatie in Noord.

Gebiedsbeeld Pernis

Signalen en aanknopingspunten over de thema’s integratie, discriminatie, v/m-emancipatie en lhbt-emancipatie in Pernis.

Gebiedsbeeld Hoek van Holland

Signalen en aanknopingspunten over de thema’s integratie, discriminatie, v/m-emancipatie en lhbt-emancipatie in Hoek van Holland.

Gebiedsbeeld Hoogvliet

Signalen en aanknopingspunten over de thema’s integratie, discriminatie, v/m-emancipatie en lhbt-emancipatie in Hoogvliet.