Verzet en dromen


Teatro di Nascosto speelt op vrijdag 15 juni de voorstelling Verzet en dromen in Studio De Bakkerij.

In de theaterrapportage Verzet en dromen staan waargebeurde verhalen uit Irak en Palestina centraal. Een Iraakse moeder vertelt over haar leven en over haar zonen en dochters. Ze praat over een land waar de vrede ver te zoeken is en ISIS nog dagelijks zijn invloed laat gelden. Als in een echte nieuwsreportage wordt vervolgens ingezoomd op Palestina. Hier vertelt een Palestijnse vrouw over het leven op Jabel al Baba ‘De berg van de Paus’ en het oprukken van een Israëlische kolonie.

Deze verhalen worden afgewisseld met muziek en een fotoreportage van theatermaakster Annet Henneman. Zij reist voor Teatro di Nascosto al meer dan 20 jaar van en naar gebieden zoals Palestina en Irak. Op basis van haar laatste reizen, waaronder naar Mosoel in januari 2018, creëerde ze deze monoloog.

Teatro di Nascosto

Annet Henneman staat aan het hoofd van Teatro di Nascosto, in het Nederlands ‘verborgen theater’. Dit is een internationale groep van acteurs die wonen in Irak,  Palestina, Koerdistan, Egypte, Oekraïne, Libanon, Italië, Duitsland en Engeland. Onder leiding van Annet, die de methode van theaterreportage ontwikkelde, vertellen zij waargebeurde verhalen uit het Midden-Oosten. Dit doen ze met theatervoorstellingen en op “De Radio”: dit online platform geeft met korte interviews, verhalen, films en foto’s een stem aan wie in oorlog en onderdrukking leven.

Entree inclusief 1 drankje: 10,00 euro.

Meer informatie en kaarten reserveren

Datum/Tijd
Datum - 15/06/2018
20:30 - 22:00

Lokatie
Studio De Bakkerij

Categorieën

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verwijder formulierToevoegen