Tour d’Amour Rotterdam


Ook roze ouderen willen veilig, gelukkig en gezond ouder worden. Toch durven veel roze ouderen nog steeds niet zichzelf te zijn in hun woonomgeving. Dit komt niet alleen door onkunde en soms zelfs respectloos gedrag van medewerkers in de zorg, maar ook door onbegrip van hun leeftijdsgenoten. De Tour d’Amour Rotterdam gaat de taboes en onwetendheid te lijf door de dialoog aan te gaan over seksuele diversiteit. In de bibliotheek van Hoek van Holland gaat schrijfster en fotograaf Eveline van de Putte met de zaal in gesprek en een roze oudere zal zijn/haar ervaringen vertellen. Daarbij leest Eveline enkele passages voor uit haar boek Stormachtig Stil, levensverhalen van roze ouderen.

Via de Tour d’Amour zijn al op vele plaatsen in Nederland boeiende gesprekken gevoerd met vrijwilligers en medewerkers uit de zorg en hun bewoners, maar ook met studenten, migranten-, en welzijnsorganisaties, kerken en ouderenbonden. Komt u langs in Hoek van Holland om u te laten inspireren door de verhalen van roze ouderen?

De Tour d’Amour Rotterdam is mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam. Organisatie: IDEM Rotterdam en Eveline van de Putte.

Datum/Tijd
Datum - 29/05/2018
11:00 - 13:00

Lokatie
Bibliotheek Hoek van Holland

Categorieën

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verwijder formulierToevoegen