Schouwburgplein

Rotterdam, stad van twee snelheden


Het multiculturele Rotterdam heeft de laatste jaren een metamorfose ondergaan: van ‘afvoerputje van Nederland’ tot ‘must-see-attractie van de Lage Landen’. In debatcentrum Arminius presenteert journalist Mark Hoogstad op dinsdag 20 februari zijn boek ‘Rotterdam, stad van twee snelheden’.

In zijn boek beschrijft Hoogstad de moderne geschiedenis van de stad en haar bewoners. Hij legt een sterke nadruk op de vaak grimmige confrontaties van de afgelopen vier jaar op het stadhuis. Driesch Mosch (Leefbaar Rotterdam) en minister Hugo de Jonge (CDA) zullen het boek in ontvangst nemen. Daarna volgt een gesprek over de stad, met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in aantocht. Centraal staat de vraag: welke keuzes moet het nieuwe stadsbestuur straks maken?

Te gast zijn onder andere Wim Pijbes, Marianne van den Anker, Chrisine Eskes (CDA), Vincent Karremans (VVD), Nourdin el Ouali (NIDA), Ruud van der Velden (PvdD) en Tjalling Vonk (CU-SGP).

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius, Lokaal en Trichis. Kaarten kosten 6 euro (studenten/Rotterdampas 3 euro).

Meer informatie en kaarten bestellen

Datum/Tijd
Datum - 20/02/2018
20:00 - 22:00

Lokatie
Arminius, congres & debatcentrum

Categorieën

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verwijder formulierToevoegen