Kick-Off Rotterdam met LEF


In het schooljaar 2017-2018 slaan Bibliotheek Rotterdam, Schiedams LEF en RADAR de handen ineen en bieden het Rotterdams basisonderwijs een lesmethode voor groep 1-8 om het thema diversiteit in de klas bespreekbaar te maken. Het lespakket inclusief materialen is door scholen kosteloos te gebruiken. Op woensdag 25 oktober om 13:30 uur vindt de kick-off plaats in de Desideriuszaal, op de eerste verdieping van de Centrale Bibliotheek.

Bij deze kick-off willen we alle leerkrachten en andere professionele medewerkers van de Rotterdamse basisscholen uitnodigen om kennis te maken met de LEF-kist. Daarnaast zal de Diverscitymeter gepresenteerd worden, een digitale test waarmee leerkrachten zelf op eenvoudige wijze de acceptatie van (seksuele) diversiteit in de klas kunnen meten.Tijdens de kick-off is het mogelijk om je kosteloos aan te melden voor een LEF-kist inclusief materialen, gastles en docentenbijeenkomst voor de gehele school.

Direct aanmelden

Programma
13.30 Inloop met koffie en thee
14.00 Opening door Hugo de Jonge, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg
14.20 Inspirerende lezing door Valentijn de Hingh, model en dj
14.45 Eerste ronde workshops
15.30 Tweede ronde workshops
16.15 Afsluiting met een drankje

Workshop 1
Filmzaal (vierde verdieping): Schiedams LEF demonstreert de LEF-kist vol met prentenboeken en leesboeken over diversiteit en lessen voor groep 1 t/m 8. De lessen voldoen aan kerndoel 38. Ook spelen we het interactieve ‘Geboortespel’, waarin duidelijk wordt dat (seksuele) diversiteit geen keuze is.

Workshop 2
Desideriuszaal: RADAR presenteert de ‘Diverscitymeter’, een digitale tool waarmee docenten op eenvoudige wijze de sfeer en de tolerantie van een klas kunnen meten. Op anonieme wijze wordt duidelijk of er gepest wordt in de klas en krijgt de docent een idee van de kennis van leerlingen over thema’s zoals discriminatie, seksuele diversiteit en vooroordelen.

 

Datum/Tijd
Datum - 25/10/2017
13:30 - 16:30

Lokatie
Bibliotheek Rotterdam, Desideriuszaal

Categorieën

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verwijder formulierToevoegen