Filmvertoning Venus Noire


In huiselijke kring wordt de film Vénus Noire getoond bij het Paviljoen aan het Water. De film Vénus Noire (2010) is een intens portret van het leven van Saartjie Baartmaan, een Zuid-Afrikaanse vrouw die begin negentiende eeuw uitgroeide tot het symbool van de Europese rassenleer en als de exotische ‘Hottentot Venus’ als kermisattractie werd tentoongesteld door heel Europa.

De film confronteert de kijker toont haar pijn en vernedering zo diep dat je bijna medeplichtig gaat voelen. De Frans-Algerijnse Abdellatif Kechiche regisseerde ook de gelauwerde meesterwerken La vie d’Adèle (2013) en La Graine et le Mulet (2007).

Na afloop van de film zal er ruimte zijn voor het voeren van een dialoog, met als doel het creëren van bewustwording en eenheid in deze tijden van angst en onzekerheid.

En om de film in te luiden zal er een excellente diner worden verzorgd gebaseerd op invloeden uit de Afrikaanse keuken. De chefs van Lalibela, een stichting die is gespecialiseerd in de vegetarische wereldkeuken, zullen voor en na de film een maaltijd en dessert verzorgen.

Taal: Afrikaans, Engels, Nederlands, Frans
Ondertiteling: Nederlands Inloop 18:30u, diner 19u tot 20u, film en dialoog: 20u tot 23:30u
Prijs diner: €5,-. Reserveren is noodzakelijk en kan via alex@furtadomelville.com

Datum/Tijd
Datum - 31/08/2018
16:30 - 21:30

Lokatie
Paviljoen aan het Water

Categorieën

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Verwijder formulierToevoegen