Een liefdesverhaal bedenken, een consentwandeling en nadenken over relatievormen: in de Equiteens Toolbox staan allerlei workshops en oefeningen om jongeren te leren om veilige en gezonde relaties aan te gaan. Emancipator ontwikkelde de Toolbox, die nu door alle professionals te gebruiken is.

In de Equiteens Toolbox staan workshops en activiteiten voor jongeren van 10 tot 15 jaar. Ze bieden handvatten om te werken met thema’s die verband houden met het voorkomen van geweld in relaties. Docenten, ouders of opvoeders kunnen met de oefeningen in de toolbox het gesprek aangaan over onder andere lichaam, gender, seksualiteit, gezondheid en consent.

Train-de-trainer

Jongerenwerkers, docenten en andere professionals kunnen een train-de-trainerworkshop volgen om maximaal resultaat uit de toolbox te behalen. Tijdens de training wordt ingezoomd op gendergerelateerd geweld en vooroordelen. Meer informatie over de training vind je op de website van Emancipator.

‘‘De Toolbox is bedoeld voor elke opvoeder die zich wil bezighouden met het genderaspect van de intieme relaties van jongeren en een ruimte wil creëren voor en met jongeren om schadelijke gendernormen en stereotypen te veranderen.’’